2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Szétosztják a spanyolok a migráns gyerekeket + videó

Elosztják a Kanári-szigetekre érkezett migránsgyerekeket a spanyol régiók között. A baloldali kormány megegyezett a szigetek vezetésével és módosítja a bevándorlási törvényt is. Ennek értelmében a többi spanyol térségnek kötelező lesz segíteni a kiskorúak ellátásában. A Hír Televíziót Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • Szétosztják a spanyolok a migráns gyerekeket + videó

A kanári kormány a mostani, áprilisi adatok szerint már több mint 5500 ilyen kiskorúról gondoskodik erőn felül. A régió elnöke ősz óta kéri a központi kormányt arra, hogy vegyen le valamennyi terhet róluk és vigyen át gyerekeket máshova, hogy jobb körülmények között élhessenek, viszont a spanyol régiók többsége közölte, hogy nem akar szolidaritást vállalni, mert a gyerekek ellátása túl nagy költséggel jár. Pedro Sánchez kormányfő ezért úgy döntött, hogy módosítja a bevándorlási törvényt úgy, hogy az autonóm közösségek ne választhassanak, vagyis kötelezővé tegyék nekik a közös tehervállalást.

A héten meg is egyeztek a kanári vezetéssel abban, hogy a parlament elé viszik a törvényjavaslatot és megállapodtak abban is, hogy a jóváhagyása után, ami nagyjából szeptemberre történhet meg, 2500 menekült gyermeket hoznak majd át ide a félszigetre és osztják el őket a spanyol régiók között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Nem akar meleg szeminaristákat felvenni Ferenc pápa

Elég lesz, túl sok a „buzulás” – hangzott el a pápa szájából az olasz püspöki kar zárt ülésén a minap, utalva arra, hogy ne engedélyezzék a homoszexuális szeminaristák felvételét. Erről írt a The Guardian brit napilap. Ferenc pápa oldott beszélgetésen mondta ezt az olasz püspökök társaságában.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!