2023. 10. 04. Szerda Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Hitvallók és ügynökök 03:00

Külföld

Szergej Sojgu: Visszavertük a páncélosokkal támadó ukránokat

Az orosz védelmi miniszter közlése szerint sikerült visszaverni az ukrán fegyveres erők offenzíváját Zaporizzsja térségében. Az orosz fél szerint négy harckocsit, köztük német gyártmányú Leopard–2-es páncélosokat, harc nélkül veszítettek el az ukránok, mivel azok aknamezőre hajtottak. Az oroszok újabb rakéta- és dróncsapásokat mértek ukrán célpontokra.

  • Szergej Sojgu: Visszavertük a páncélosokkal támadó ukránokat

A 47. gépesített dandár közép-európai idő szerint hajnali fél egykor indította a támadást. 1500 katonával és mintegy 150 páncélozott járművel, köztük több tucatnyi tankkal próbálták áttörni a védelmi vonalakat, de kudarcot vallottak.

Szergej Sojgu beszámolója szerint az ukrán hadsereg a két órán át tartó harc során 30 harckocsit, 11 gyalogsági harcjárművet és mintegy 350 embert veszített el, ezután döntöttek arról, hogy visszavonulnak.

Alekszandr Romancsuk, a Zaporizzsjában harcoló orosz csapatok parancsnoka pedig azzal állt elő, hogy Leopardot is vesztetek az ukránok, más források pedig négy német gyártmányú tank harcképtelenné válásáról adtak hírt.

Az ukrán elnök katonai sikerek emlegetésével próbálja feltüzelni a hadsereget és a hátországot.

"Folyamatosan kapcsolatban állunk a katonasággal, a leghevesebb küzdelmekben részt vevő egységek parancsnokaival. A donyecki régió nagyon kemény csaták előtt áll. De megvan az eredmény, és hálás vagyok mindenkinek, aki ezt az eredményt biztosítja” – közölte Volodimir Zelenszkij a bahmuti frontvonalra utalva, ahol ugyan a nyolc hónapos ostrom orosz győzelemmel zárult, a szárnyakon a város eleste után kisebb sikereket értek el az ukránok.

Közben Oroszország éjjel újabb légicsapást mért Ukrajnára, robotrepülőgépekkel és drónokkal. Az ukrán hadsereg vezérkara arról számolt be, hogy a támadás hat órán át tartott. Állításuk szerint a légvédelem 6 rakétából négyet, 16 drónból pedig tízet lelőtt. A belügyminisztérium azt közölte, hogy egy ember meghalt, három pedig megsebesült, valamint négy épület is megsemmisült a cserkaszi térségében található célpontok ellen indított légi támadásokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

5000 milliárd forintról van szó

5000 milliárd forintról van szó

A HírTV kérdésére az Európai Bizottság nem erősítette meg a Financial Times értesüléseit, miszerint Brüsszel 13 milliárd eurót szabadítana fel a befagyasztott uniós pénzekből Magyarországnak, ha a kormány hozzájárul az Unió kiegészítő költségvetéséhez.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!