2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Arról jöttem én... - A Color együttes története 11:00

Külföld

Szerb szakértők: A nyaralásból hazatérők maradjanak otthon

A nyaralásból hazatérőknek kéthetes önkéntes elszigetelődést kellene vállalniuk annak érdekében, hogy biztosan ne fertőzzék meg környezetüket - javasolta a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb hétfőn Belgrádban.

  • Szerb szakértők: A nyaralásból hazatérők maradjanak otthon

A járványügyi szakértőkből álló testület a koronavírus-járvány kitörése óta napi rendszerességgel tart sajtótájékoztatót, amelyen az aktuális esetszámok mellett a legfontosabb tudnivalókat is közli. A sajtótájékoztatókon jelentették be korábban például az iskolák bezárását, majd megnyitását, a szórakozóhelyek nyitva tartásának módosítását, illetve a tervezett korlátozó intézkedéseket.

Mivel az utóbbi időben csökken a fertőzöttek száma, a testület nem hoz újabb korlátozásokat, kizárólag javaslatokat fogalmaz meg annak érdekében, hogy Szerbiában ne robbanjon be ismét a járvány.

A Nyugat-Balkánon vasárnapról hétfőre 493-mal emelkedett az igazolt fertőzöttek és 18-cal a halálos áldozatok száma.

Hétfőre a regisztrált fertőzöttek száma Szerbiában 56-tal 31 905-re, Koszovóban 92-vel 14 119-re, Észak-Macedóniában 92-vel 15 097-re, Bosznia-Hercegovinában 122-vel 21 614-re, Montenegróban pedig 131-gyel 5553-ra nőtt.

A halálos áldozatok száma Szerbiában eggyel 724-re, Koszovóban héttel 563-ra, Észak-Macedóniában hárommal 617-re, Bosznia-Hercegovinában néggyel 652-re, Montenegróban pedig eggyel 108-ra emelkedett.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!