2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Szemtanúk szerint az Iszlám Állam tagjának vallotta magát a túszejtő

  • Szemtanúk szerint az Iszlám Állam tagjának vallotta magát a túszejtő

Rendőri akcióval véget ért a túszejtés a németországi Kölnben hétfő délután, az elkövető súlyosan megsebesült.

A szövetségi rendőrség Észak-Rajna-Vesztfália tartományi szervezete közölte, hogy a túszejtő életveszélyes sérüléseket szenvedett a műveletben, és megkezdték újraélesztését. Rajta kívül egy túsz könnyebben megsérült. Az eset egy gyógyszertárban, a kölni főpályaudvar épületében történt kora délután.

A kölni rendőrség este tartott tájékoztatóján német hírportálok beszámolói szerint elmondták, hogy a helyszínen megtalálták egy 55 éves szíriai állampolgár igazolványát, akinek 2021-ig szólt a tartózkodási engedélye, és volt rendőrségi ügye kisstílű bűncselekmények, köztük lopás és kábítószerrel visszaélés miatt.

Nem teljesen biztos, de valószínű, hogy a kórházba szállított férfi az irat tulajdonosa.

A férfi először egy gyorsétteremben meggyújtott egy Molotov-koktélt, aminek következtében egy 14 éves lány égési sérüléseket szenvedett. Ezután a gyógyszertárba ment, túszul ejtett egy nőt és elsáncolta magát.

Szemtanúk elmondása szerint az Iszlám Állam terrorszervezet tagjának mondta magát, amikor belépett a gyógyszertárba. Ezért a rendőrség nem zárja ki a terrorgyanú lehetőségét. Egyelőre gyilkossági kísérlet és testi sértés gyanúja miatt indítottak eljárást.

A férfi egy lőfegyverrel, kempingezésre használt gázpalackokkal és gyújtófolyadékkal felszerelkezve sáncolta el magát, és amikor a rendőrök be akartak hatolni az üzletbe, megpróbálta felgyújtani túszát. Ezért a rendőrök tüzet nyitottak és több lövéssel eltalálták. Az még nem ismert, hogy lőfegyvere működőképes volt-e – hangzott el a tájékoztatón.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!