2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Szavazati jogot adna a migránsoknak egy osztrák politikus

Egy másik dél-európai államban, Olaszországban pedig sorra alakulnak az illegális táborok mióta az új baloldali kormány jóval engedékenyebb a migránsokkal szemben. Eközben egy osztrák szocialista politikus szavazati jogot adna a bevándorlóknak.

  • Szavazati jogot adna a migránsoknak egy osztrák politikus

Buszokkal szállítják el a migránsokat a leszboszi menekülttáborból. A terület ugyanis megtelt, ezért nem tudnak több illegális bevándorlónak szállást biztosítani. A központ vezetője közölte: a menedékkérők száma meghaladta a 12 ezret, miközben a Mória tábor csak 3 ezer ember befogadására alkalmas.

Szeptemberben elején a központ lakói azt követelték, hogy haladéktalanul szállítsák őket Athénba. A feldühödött migránsok kövekkel dobálták meg a rendőröket, akik válaszul könnygázt vetettek be. A júliusban hivatalba lépett görög kormány azt ígérte, hogy felgyorsítja a menekültügyi eljárásokat és csökkenti a szigetekre nehezedő nyomást. A helyiek szerint azonban eddig érdemben nem tett semmit az athéni vezetés.

Nemcsak a görög szigeteken uralkodnak áldatlan állapotok az illegális bevándorlók miatt. Ezek a képek már Róma külvárosában készültek.

Matteo Salvini belügyminiszter távozása óta drasztikusan megnőtt a bevándorlók által létre hozott illegális táborok száma. A Liga vezetője sorra számolta fel ezeket az úgynevezett nyomornegyedeket. Az új baloldali kormány azonban engedékenyebb a migránsokkal szemben.

Az olasz főváros peremkerületeiben a bevándorlók műanyag és karton bódékat építettek az út mentén és elhagyatott épületekbe is beköltöztek.

A lakosok rettegnek, mivel az illegális táborok környékén megemelkedett a migránsok által elkövetett bűncselekmények száma.

Annak ellenére, hogy a dél-európai államokban lassan állandósulnak a különböző konfrontációk a bevándorlókkal, egy osztrák politikus szavazati jogot adna a migránsoknak. A V4 nemzetközi hírügynökség értesülései szerint az Osztrák Szociáldemokrata Párt színeiben induló Max Lercher szerint az illegális bevándorlóknak legalább önkormányzati szinten engedni kellene, hogy voksolhassanak.

Mind az Osztrák Néppárt, mind az Osztrák Szabadságpárt élesen bírálta a politikus felvetését.

Hír TV 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!