2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Külföld

Szardínián tombol a hőség, Észak-Olaszországban viharriasztást adtak ki

Negyven fokos hőséget mérnek Szardínia nyugati partvidékén, miközben az észak-olaszországi Emilia-Romagna tartományban az érkező erős viharok miatt riasztást rendeltek el csütörtöktől.

  • Szardínián tombol a hőség, Észak-Olaszországban viharriasztást adtak ki

A legnagyobb forróság jelenleg Szardínián van: a sziget nyugati partján található Oristano térségében negyven fokot, pedig ez az ottani nyitott tengerszakaszon ritkaságnak számít. Szardínián szombatig tart a hőség, amelyet gyakori bozóttüzek kísérnek.

A korábban kánikulától szenvedő észak-olaszországi tartományokban visszatértek a nyári viharok és esőzések. Az északkeleti Veneto után csütörtöktől Emilia-Romagnában várnak hirtelen jégesőket. A riasztás péntek éjfélig érvényes.

A Coldiretti olasz termelői szövetség bejelentése szerint augusztus elsejétől megkezdődött a paradicsomszedés idénye. Az eddigi gyakorlattal ellentétben nem a dél-olaszországi, hanem az északi paradicsomültetvényeken kezdődik a szedés, mivel itt a rendkívüli meleg és bőséges csapadék miatt a paradicsom korábban érett be. A világban - Kalifornia mögött - a második legnagyobb paradicsomtermelőnek számító Olaszországban a becslések szerint idén 4,7 millió tonnát gyűjtenek be.

Szintén a Coldiretti adatai szerint a nyár kezdetétől naponta 11 vihar sújtotta Olaszországot, 75 százalékkal több a tavalyi nyár ugyanezen időszakához képest. Ez jelentős károkat okozott Veneto tartományban a zöldséget termesztő melegházakban, Lombardiában pedig az állattenyésztésben.

Az olasz közegészségügyi hatóságok csütörtökig 23 strandon redeltek el fürdési tilalmat az adriai-parti Rimini, Riccione, Cattolica térségében. A tengervízben ugyanis kólibaktériumot (escherichia coli) találtak. A feltételezések szerint a baktériumot a heves esőzések miatt a tengerbe ömlött szennyvíz sodorta magával.

MTI 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!