2023. 12. 08. Péntek Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Számtalan holttestet találtak Mexikóban titkos sírokban

Legalább 26 holttestet találtak titkos sírokban a mexikói Tecoman településen, a nyugati Colima államban - közölték csütörtökön a helyi hatóságok.

  • Számtalan holttestet találtak Mexikóban titkos sírokban

"Eddig tíz titkos gödröt találtak, benne 26 ember maradványaival és csontjaival" - közölte Héctor Javier Peńa, a colimai eltűntekkel foglalkozó különleges ügyészség vezetője egy közleményben.

A maradványokat drónok és kutyák segítségével találták meg Cerro de Ortega településen, Tecoman településen, ahol 2018 óta számos titkos temetést azonosítottak.

Az ásatások folytatódnak, és a hatóságok nem zárják ki, hogy további maradványok is lehetnek.

A Csendes-óceán partján fekvő Colima állam a kábítószer-kereskedelmi útvonal egyik jelentős állomása: a kikötőket a csempészek kábítószer vagy olyan anyagok csempészésére használják, mint a fentanil, egy opioid fájdalomcsillapító, amely akár ötvenszer erősebb lehet a heroinnál.

Mexikóban több mint 340 000 gyilkosságot és mintegy százezer eltűnést jegyeztek fel, amelyek elkövetését többnyire bűnözői csoportoknak tulajdonítanak, amióta 2006 végén harcot indítottak a kábítószer-kereskedők ellen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Háború Ukrajnában és Izraelben - Newsweek: Az Egyesült Államok kockáztatja, hogy egy harmadik háborúba is bevonják + videó

Háború Ukrajnában és Izraelben - Newsweek: Az Egyesült Államok kockáztatja, hogy egy harmadik háborúba is bevonják + videó

Venezuela magának követel, egy, a szomszédos Guyanához tartozó, olajban gazdag területet. Az amerikai hadsereg készenlétben áll, hogy beavatkozzon. Küszöbön áll egy újabb háború? Ezúttal Dél-Amerikában?Kis-Benedek József, biztonságpolitikai szakértő és Toldi Ottó, a Klímapolitikai intézet kutatásvezetője voltak a vendégeink. Műsorvezető: Ferkó Dániel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!