2024. 10. 03. Csütörtök Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Számos ország arra kéri állampolgárait, hogy minél előbb hagyja el Libanont + videó

Legalább hat ember meghalt, nyolcan pedig megsebesültek abban a légicsapásban, ami a libanoni főváros központját, illetve déli elővárosát érte. Ez volt az első izraeli csapás Bejrút belvárosában, néhány méterre a libanoni parlamenttől. Az intenzívebb és kiterjedtebb katonai műveletek miatt több ország azonnali távozásra szólította fel állampolgárait Libanonból.

  • Számos ország arra kéri állampolgárait, hogy minél előbb hagyja el Libanont + videó

Izrael a csütörtök hajnali órákban bombázni kezdte Bejrút központját. Libanoni biztonsági tisztviselők közlése szerint három rakéta elérte Dahiyeh déli külvárosát is, ahol a Hezbollah vezetője, Haszan Naszrallah a múlt héten meghalt.

Miközben a zsidó állam légitámadásai komoly károkat okoznak a libanoni fővárosban és annak térségében, Izrael hadereje folytatta a dél-libanoni szárazföldi hadműveletét is, amit még a kedd esti iráni rakétatámadás előtt kezdett meg. Az akcióról közzétett felvételen az látható, amint a 36-os hadosztály behatol egy épületbe.

Az intenzív és kiterjedt katonai műveletek miatt több ország azonnali távozásra szólította fel állampolgárait Libanonból. A kormányok új vészhelyzeti terveket dolgoznak ki a kimenekítések megszervezésére, amelynek egyik központi bázisa Cipruson lesz, de Törökország is felajánlotta segítségét. A bejrúti nemzetközi repülőteret egyelőre nem zárták le az Izrael és Hezbollah közötti harcok miatt. A libanoni fővárosból így folyamatosan szállhatnak fel utasszállító repülők. Néhány ország azonban bérelt gépekkel segíti állampolgárai távozását a közel-keleti országból. 

A háborús helyzetben a magyar állampolgárokat is Libanon elhagyására szólítja fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium. A tárca arra is felhívta a figyelmet, hogy a nagykövetség az elkövetkező időszakban, egy esetlegesen fellépő veszélyhelyzet esetén, a leggyorsabban azoknak a magyar állampolgároknak tud segíteni, akik konzuli védelemre regisztráltak.

A Híradóban Novák Attilát, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Molnár Tamás Kutatóintézet tudományos főmunkatársát kérdeztük a témáról. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lengyel képviselőkkel gyarapodott a Patrióták Európáért EP-frakció

Lengyel képviselőkkel gyarapodott a Patrióták Európáért EP-frakció

Két lengyel politikus, Anna Bryłka és Tomasz Buczek csatlakozott a Patrióták Európáért nevű európai parlamenti frakcióhoz. "A frakciót így már 13 országból, 14 párt és 86 képviselő alkotja" – írta meg a Facebookon Gál Kinga a Fidesz-KDNP európai parlamenti delegációjának elnöke.
A balliberális brüsszeli elit ismét Kínát büntetné + videó

A balliberális brüsszeli elit ismét Kínát büntetné + videó

"A brüsszeli bürokratáknak ez a javaslata az egész európai gazdaság szempontjából rendkívül kockázatos és rendkívül veszélyes. Ráadásul a célba vett ország minden hasonló esetben válaszintézkedésekkel él." Többek között így fogalmazott Szijjártó Péter külügyi- és külgazdasági miniszter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Unatkoznak az Európai Bizottságban?

Unatkoznak az Európai Bizottságban?

Az Európai Bizottság úgy határozott, hogy keresetet indít az Európai Unió Bíróságán Magyarország ellen, mert álláspontja szerint a nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény uniós jogot sért - tájékoztatott a brüsszeli végrehajtó testület csütörtökön.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!