2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Fel a fejjel

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ami a Száhel övezetben történik, megjelenik Magyarország határain + videó

A Száhel övezet egyetlen stabil állama Csád, biztonsága az egész térségben kiemelt jelentőségű, de Európa és Magyarország érdeke is – hangsúlyozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf, miután megbeszélést folytatott a Csádi Köztársaság nemzetvédelmi miniszterével.

  • Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Ami a Száhel övezetben történik, megjelenik Magyarország határain + videó

A honvédelmi miniszter kiemelte, hogy a kormány komplex támogatási csomagot nyújt Csádnak, amelynek részeként katonai missziót is küld az afrikai országba.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hozzátette:

minden, ami a Száhel régióban történik, megjelenik Magyarország határain is, ezért van szükség arra, hogy Magyarország aktív szerepet vállaljon Csád stabilitásának megőrzésében.

"A veszélyek korát éljük, két súlyos fegyveres konfliktus zajlik a világban ezekben a percekben is, amikor itt most beszélünk. És ennek hatására, ettől nem függetlenül olyan mennyiségű, szervezettségű migránstömeg zúdul Európára, amely mindenképpen az európai országok - és így Magyarország - cselekvő fellépését igényli" - hangsúlyozta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor: Sűrű nap Buenos Airesben + videó

Orbán Viktor Argentínába utazott pénteken, hogy ma részt vegyen Javier Milei új elnök beiktatásán. Orbán Viktor személyesen is gratulált Javier Mileinek a választási győzelemhez, és magyarországi hivatalos látogatásra hívta meg az új államfőt. Az alkalomból a magyar kormányfő egy videót is megosztott a közösségi oldalán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!