2021. március 8.,
hétfő, Zoltán napja

Szájer: Mi megharcoltunk a jogállamiságunkért

Hír TV

2020. július 23., csütörtök 12:44, frissítve: csütörtök 22:10

A jogállamiság kapcsán Magyarországgal szemben alkalmazott kettős mércére hívta fel a figyelmet Szájer József. A fideszes EP-képviselő az Európai Parlament plenáris ülésén szólalt fel. Az uniós csúcsról szóló vitában a baloldali képviselők rendre azt szorgalmazták, hogy az uniós pénzeket a jogállamiság betartásától tegyék függővé. Ezt az EP által megszavazott állásfoglásban is szóvá tették. Az uniós csúcsról Deutsch Tamás azt mondta: hatalmas győzelem a magyar polgároknak, és súlyos vereség a magyar ellenzéknek.

Az uniós csúcson elfogadott költségvetési kompromisszumról és ahhoz kapcsolódóan a jogállamiságról vitázott az Európai Parlament. 

A baloldali többségű Európai Parlament végül megszavazott egy állásfoglalást. Ebben kifogásolják, hogy a kedden véget ért uniós csúcs kompromisszumos megállapodása nem kötötte össze az uniós pénzeket a jogállamisággal.

Von der Leyen bizottsági elnök a 750 milliárd eurós helyreállítási alapról elmondta, hogy az a tagállami beruházásokat és reformokat segíti majd elő, és a végrehajtásában az EU-nak is kulcsszerepe lesz.

Szerinte a források odaítélésének teljes átláthatósága kell, hogy a pénz oda menjen, ahol a legnagyobb szükség van rá. Ennek kapcsán a jogállamiság figyelembe vételének fontosságát hangsúlyozta, csakúgy, mint a baloldali és liberális felszólalók.

Magyarország megharcolt a jogállamiságért

- mondta Szájer József a plenáris ülésen. A Fidesz európai parlamenti képviselője hangsúlyozta: Brüsszel egy kommunista modellt követ, amely nem jogi kritériumok alapján határozza meg, hogy sérülnek-e a jogszabályok, hanem már a gyanú esetén is büntet, aki pedig másképp gondolkodik azt kioktatják és zsarolják.

Hír TV

KAPCSOLÓDÓ: 

Deutsch Tamás szerint elbuktak a balliberális erők

x
Rendkívüli hír