2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Szabadon engedték a nantes-i tűzesettel kapcsolatban őrizetbe vett önkéntest

Szabadon engedték vasárnap azt az önkéntest, akit előző nap vettek őrizetbe a nantes-i székesegyházban kiütött tűzzel kapcsolatban, a férfi ellen semmilyen eljárás nem indult - tudatta az ügyészség.

  • Szabadon engedték a nantes-i tűzesettel kapcsolatban őrizetbe vett önkéntest

A templomban dolgozó 39 éves ruandai férfit arról akarták kikérdezni a rendőrök, hogy péntek este ki és hogyan zárta be az épületet. A tűzoltókat másnap reggel 7.45-kor riasztották a lángokhoz a Szent Péter és Szent Pál-székesegyházhoz.

A férfi ügyvédje vasárnap azt közölte a sajtóval, hogy ügyfelét semmilyen körülmény nem köti a tűzesethez.

A 39 éves férfi miseszolgaként dolgozik a templomban. Michel Bourcier, a székesegyház orgonistája úgy nyilatkozott, hogy a férfi nagy becsben tartott tagja a közösségnek, udvarias, kedves és figyelmes.

A nantes-i ügyészség szándékos gyújtogatás miatt indított vizsgálatot a szombati eset kapcsán. A nyomozók szerint a tűz három helyről indult az épületben, megsemmisítve Hippolyte Flandrin 19. századi francia festőművész egyik alkotását, valamint a katedrális orgonáját, amelynek építése a 15. században kezdődött.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!