2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Külföld

Szabadon engedték a barátnőjét meggyilkoló paralimpiai bajnokot + videó

Kilenc év után szabadult a börtönből Oscar Pistorius hatszoros paralimpiai bajnok, aki 2015-ben, saját otthonukban ölte meg modell barátnőjét. A dél-afrikai sportoló a börtönben egyszer öngyilkosságot is megkísérelt.

  • Szabadon engedték a barátnőjét meggyilkoló paralimpiai bajnokot + videó

A dél-afrikaiak csodafutóját sokan rugóláb seriffként emlegették. Ő volt ugyanis az első parasportoló, aki karbonszálas műlábakat használt. Az űrtechnikának meg is lett az eredménye: hatszor állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára a paralimpián.

Öt évvel később, Valentin-napon azonban teljesen más dolgok miatt került a hírek középpontjába.

Pretoriai otthonában ugyanis lelőtte modell barátnőjét. A 26 éves futó azzal védekezett, hogy betörőnek nézte a 30 éves nőt, akit fejbe lőtt.

Később a tárgyalóteremben kamerák és fényképezőgépek kereszttűzében többször elsírta magát azt hangoztatva, hogy ő ártatlan. Hiába kért bocsánatot, az áldozat családja nem oldozta fel és a barátnője búcsúztatására sem engedték oda.

2015-ben ítélték el Pistoriust gyilkosságért. Hatalmas tömeg kíséretében egy rendőrautóban vitték el a börtönbe. A dél-afrikai sportoló majdnem tíz évet töltött a rácsok mögött, ahol egyszer öngyilkosságot is megkísérelt.

2024. január 5-én szabadult. Reggel 8 órakor felnyílt a börtön bejáratának sorompója, ahonnan egy rabszállító autóban hozták ki a korábban ünnepelt atlétát. Most azonban már senki sem várta.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!