2023. 06. 03. Szombat Klotild napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Háború Ukrajnában 09:10

Külföld

Szabadlábra helyezték Eva Kailit

Szabadlábra helyezték Eva Kailit, az Európai Parlament korrupciós ügybe keveredett volt alelnökét.

  • Szabadlábra helyezték Eva Kailit

A baloldali politikust tavaly decemberben vették őrizetbe, mert a gyanú szerint kenőpénzért leginkább arab országoknak lobbizott. Először egy luxus-börtönben raboskodott, majd nyomkövetővel a lábán házi őrizetbe került. Kaili ártatlannak vallja magát, és kijelentette: folytatni akarja politikai pályafutását.

A Magyar Nemzet úgy értesült: az Európai Parlament korábbi szocialista alelnökének most már nem kell viselnie az elektromos nyomkövetőt és szabadlábon várhatja következő tárgyalását.

Kailit tavaly decemberben az elsők között vették őrizetbe a katari botrány miatt. A labdarúgó-világbajnokság stadionjainak építése közben egyes hírek szerint 10 év alatt akár több ezer vendégmunkás halhatott meg. 

A rendőrségi razzia során kiderült, vélhetően nem az igazságérzete vezérelte Kailit Katar védelmében. Az ügyészség szerint a katariak jelentős összegű pénzzel és értékes ajándékokkal halmozták el az uniós parlament több magas rangú tagját. A politikus lakásában bőröndben őrizték a pénzt.

A Politicio brüsszeli ügyekkel foglalkozó hírportál közlése szerint Eva Kaili valószínűleg visszatér a munkába akárcsak a botrány másik érintettje: Marc Tarabella, akit szerdán látták az EP épületében: még a halászati bizottság ülésén is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Novák Katalin: A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga

Novák Katalin: A Nyugat-Balkán stabilitása Európa stabilitásának záloga

Magyarország támogatja és segíti Albániát és a Nyugat balkáni országokat, hogy mielőbb csatlakozhassanak az Európai Unióhoz - jelentette ki Novák Katalin Tiranában tett hivatalos látogatásán. A magyar államfő közösségi oldalán azt írta: azért is utazott Albániába, hogy erősítse a két ország gazdasági kapcsolatait.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!