2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Honvéd retró 2.

Következik:

Komment 06:00

Külföld

Szabadlábra helyezték Eva Kailit

Szabadlábra helyezték Eva Kailit, az Európai Parlament korrupciós ügybe keveredett volt alelnökét.

  • Szabadlábra helyezték Eva Kailit

A baloldali politikust tavaly decemberben vették őrizetbe, mert a gyanú szerint kenőpénzért leginkább arab országoknak lobbizott. Először egy luxus-börtönben raboskodott, majd nyomkövetővel a lábán házi őrizetbe került. Kaili ártatlannak vallja magát, és kijelentette: folytatni akarja politikai pályafutását.

A Magyar Nemzet úgy értesült: az Európai Parlament korábbi szocialista alelnökének most már nem kell viselnie az elektromos nyomkövetőt és szabadlábon várhatja következő tárgyalását.

Kailit tavaly decemberben az elsők között vették őrizetbe a katari botrány miatt. A labdarúgó-világbajnokság stadionjainak építése közben egyes hírek szerint 10 év alatt akár több ezer vendégmunkás halhatott meg. 

A rendőrségi razzia során kiderült, vélhetően nem az igazságérzete vezérelte Kailit Katar védelmében. Az ügyészség szerint a katariak jelentős összegű pénzzel és értékes ajándékokkal halmozták el az uniós parlament több magas rangú tagját. A politikus lakásában bőröndben őrizték a pénzt.

A Politicio brüsszeli ügyekkel foglalkozó hírportál közlése szerint Eva Kaili valószínűleg visszatér a munkába akárcsak a botrány másik érintettje: Marc Tarabella, akit szerdán látták az EP épületében: még a halászati bizottság ülésén is részt vett.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri + videó

A Napi aktuális vendége Szalai Szilárd a Pesti Srácok újságírója és Sarkadi-Illyés Csaba az Economx újságírója volt, akikkel M. Dobos Marianne műsorvezető ezekről a témákról beszélgetett: A Tisza Párt az európai Néppárthoz csatlakozna, Vitézy Dávid: türelemmel várjuk az újraszámlálás eredményét, Karácsony Gergely a főpolgármester-választás megismétlését kéri.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!