2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Súlyosbodtak a harcok a Donyec-medencében, több ukrán katona meghalt

Két ukrán katona életét vesztette, egy pedig megsebesült a Donyec-medencei válságövezetben, amikor páncéltörő rakéta találta el élelmiszert szállító teherautójukat kedden - közölte szerdán az ukrán Egyesített Erők Parancsnoksága a Facebookon.

  • Súlyosbodtak a harcok a Donyec-medencében, több ukrán katona meghalt

A parancsnokság reggeli közleménye szerint a keddi napon összesen 16-szor sértették meg az "orosz fegyveres csapatok" a tűzszünetet, aminek következtében még további két katona sebesült meg.

Szerdán még egy katona vesztette életét a támadásokban. Kedd éjféltől szerda kora reggelig négyszer nyitottak tüzet az ukrán katonák állásaira.

A jelentés szerint a Donyeck közelében fekvő Avgyijivka melletti ukrán állásokra a minszki megállapodásokban tiltott 120 milliméteres tüzérségi fegyverekkel is tüzet nyitottak a támadók. A harcok főként a frontvonal északi és keleti részeire terjedtek ki. Felderítési adatok alapján az ellentámadásokban az ukrán erők kedden egy "megszállót" megöltek, egy másikat pedig megsemmisítettek.

A DAN donyecki szakadár hírügynökség szerdán a helyi "népi milícia" sajtószolgálatára hivatkozva megerősítette, hogy egy fegyveresük meghalt, egy pedig megsebesült a harcokban. A donyecki szakadárok délelőtti jelentése szerint az elmúlt 24 órában az ukrán fegyveres erők 29-szer nyitottak rájuk tüzet az általuk ellenőrzött frontvonalnál.

Tavaly februárban életbe lépett a Donyec-medence Ukrajnába történő visszaintegrálásáról szóló törvény, amely Oroszországot agresszor államnak, a szakadár ellenőrzés alatti településeket pedig ideiglenesen megszállt területeknek minősítette. A jogszabály alapján az addig terrorellenesnek nevezett belügyi művelet katonaivá alakult át, és új neve Egyesített Erők Művelete lett.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!