2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Súlyos bűntettekért elítélteket is szabadon bocsátott New York kormányzója

New York állam kormányzója, Andrew Cuomo az Egyesült Államokat is sújtó koronavírus-járvány miatt börtönbüntetésüket töltő elítéltek szabadon bocsátását rendelte el, köztük olyanokét is, akik gyermekeket erőszakoltak meg - jelentette vasárnap este a Breitbart News című portál.

  • Súlyos bűntettekért elítélteket is szabadon bocsátott New York kormányzója

A portál értesülései szerint New York állam egyik börtönéből több mint ötven elítéltet bocsátottak szabadon, köztük nyolcan szexuális bűncselekményeket követtek el, hárman gyermekeket erőszakoltak meg.

A bűnözőket annak ellenére is kiengedték, hogy New York állam bíróságai szerint a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekre vetemedők általában ismételten prédájuknak tekintik a kiskorúakat.

Patrick Phelan, a New York állam északi részén fekvő Greece város rendőrfőnöke a Breitbart Newsnak azt mondta, hogy a szabadon bocsátottak közül néhányan igazi nehézsúlyú bűnözők. "A rendőrségnek lesz miért aggódnia" - fogalmazott Phelan.

New York állam büntetés-végrehajtási intézeteinek igazgatósága vasárnap este a helyi médiához eljuttatott közleményben azzal magyarázta a döntést, hogy az új típusú koronavírus gyorsan terjed a börtönökben is.

Andrew Cuomo kormányzó már korábban elrendelte 1100 elítélt szabadon bocsátását, arra hivatkozva, hogy a börtönben könnyen megfertőződhetnek.

New York város polgármestere, Bill de Blasio 375 bűnöző szabadon bocsátását rendelte el, szintén a vírus terjedésére és a fertőzésveszélyre hivatkozva.

Országos szinten is több demokrata párti és republikánus politikus sürgette már a washingtoni igazságügyi minisztériumot, hogy a 60 év feletti rabokat a járványveszély miatt bocsássák szabadon függetlenül attól, hogy mennyi büntetésük van még hátra.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!