2024. 09. 18. Szerda Diána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Magyar retró 3. 03:00

Külföld

Statisztika készült arról, hogy hány bűnöző és gyilkos kószál szabadon Németországban büntetetlenül

Nem csillapul a solingeni ámokfutás okozta felháborodás, habár a német kormány elkeseredetten oltaná a tüzet a brandenburgi választások előtt. A német bűnözés mértéke riasztó: a gyilkosok és körözöttek számáról, akiket nem sikerült elfogni, elképesztő statisztikát állított össze a német lap.

  • Statisztika készült arról, hogy hány bűnöző és gyilkos kószál szabadon Németországban büntetetlenül

Sorban hozza az elkésett és kételyeket ébresztő tűzoltó intézkedéseket Olaf Scholz kancellár kormánya, de nem csillapul a felháborodás és a félelem a három héttel ezelőtti solingeni ámokfutás után, amelynek során egy szír késétől három ember halt meg Solingenben. A férfit rég ki kellett volna toloncolni, de nem tették, az erőszak azóta a német sajtó és a tartományi választási kampányok kedvelt témája, a Bild például most egy elképesztő statisztikát állított össze a német bűnözésről, illetve arról, hány bűnöző és gyilkos kószál szabadon az országban büntetetlenül.

A Bild összesítette tartományi adatok szerint legalább 145 744 bűnöző van, akiket köröznek Németországban, és az utcán lehetnek a börtön helyett. Ez azt jelenti, hogy az ország minden 580. lakosára jut egy elfogatlan bűnöző.

Riasztó adat az is, hogy az országban legalább 821 gyilkos kóborol szabadon, plusz több száz olyan személy, aki valakinek a megölését kísérelte meg. Ezenfelül 1856-an vannak szabadon, akik erőszakot vagy egyéb szexuális törvénysértést követtek el, de nem fogtak el 15 ezer tolvajt és erőszakos bűnözők ezreit.

Németország is szigorít a késes támadások miatt, így például a tervek szerint a svájci bicskát betiltják, szövetségi szinten szabályozzák, milyen késsel lehet utcára lépni.

teljes cikk a Világgazdaság honlapján olvasható.

Fotó: AFP

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Vezércikk: Az osztrákoknál is átpolitizált az árvízi védekezés + videó

Both Hunorral, Móczár Gáborral és Szűcs Gáborral beszélgettünk. Elsőként arról, vajon milyen jellemnek kell lenni ahhoz, hogy valaki egy árvízi veszélyhelyzet idején kötekedjen valós segítség helyett. De megnyugtatunk mindenkit: nem csak nálunk vannak ilyen alakok, az osztrákoknál is találni politikai hullarablókat.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Gál Kinga: támogatjuk Matteo Salvinit

Gál Kinga: támogatjuk Matteo Salvinit

Matteo Salvinire a palermói ügyészség emberrablás és hivatali hatalommal való visszaélés vádja miatt kérte hat év börtönbüntetés kiszabását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!