2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Domonkosok Magyarországon 11:00

Külföld

Spanyolországban regisztrálják azokat, akik megtagadják a védőoltást

Spanyolországban nyilvántartásba veszik azokat, akik megtagadják az védőoltást. A spanyol egészségügyi miniszter tudatta: a listát megosztják az uniós tagállamokkal is. Nagy-Britanniában közben már csaknem 700 ezer ember kapta meg a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű vakcináját. A szigetországban ezzel egyidőben rekord számú 41 ezer új fertőzöttet regisztráltak.

  • Spanyolországban regisztrálják azokat, akik megtagadják a védőoltást

Egy nap késéssel kedd reggel érkezett meg a hétfői vakcina szállítmány Spanyolországba.

8 európai országban átmenetileg lelassult a Pfizer/BioNTech által fejlesztett védőoltás kiszállítása, miután problémák adódtak a vakcina hűtésével.

A spanyol egészségügyi miniszter azonban közölte: mostanra már zökkenőmentes zajlik az oltóanyag kiszállítása.

A dél európai országban a jövőben regisztrálják azokat, akik megtagadják az védőoltást.

Az Európai Unió tagállamaival is megosztják a listát, a nyilvánossággal vagy a munkáltatókkal azonban nem.

A spanyol egészségügyi miniszter világossá tette: csak úgy győzhető le a vírus, ha minél többen beoltatják magunkat, de ezt nem lehet kötelezővé tenni. Spanyolországot súlyosan érintette a járvány. Eddig csaknem 2 millió ember fertőződött meg.

Soha nem regisztráltak ennyi fertőzöttet Angliában, mint az elmúlt napon. Az új esetek száma meghaladta a 41 000-et. A londoni kórházakat fel is kérték arra, hogy készüljenek fel a válsághelyzetre. Wales-ben és Skóciában az egészségügyi rendszer teljesen túlterhelt.

A brit egészségügyi miniszter szerint minden ágyat fel kell szabadítani a kórházakban a koronavírusos betegek fogadására. Eddig több mint 2,3 millió fertőzöttet regisztráltak.

A szigetországban csaknem 700 ezer ember kapta meg a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű vakcináját.

Médiajelentések szerint a brit gyógyszerfelügyelet akár már ezen a héten jóváhagyhatja az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszergyár közös oltóanyagát is.

Svédországban új törvényt fogadtak el, ami lehetővé teszi a bevásárlóközpontok bezárását és a tömegközlekedés leállítását, ha szükséges a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A skandináv állam eddig nem 'igazán vezetett be korlátozó intézkedéseket.

A 10 milliós Svédországban eddig 400 ezer koronavírusos fertőzöttet jelentettek, a halálos áldozatok száma 8279.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!