2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Spanyolországban növekszik a terroristák száma + videó

2023-ban összesen 77 főt, köztük gyerekeket tartóztattak le különböző terrorelhárító akciók keretében a dél-európai országban, ami majdnem 70 százalékkal magasabb a 2022-es adatoknál. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította.

  • Spanyolországban növekszik a terroristák száma + videó

Egészen 2004-ig, a madridi vasúti terrortámadások évéig kell visszaugrani ahhoz, hogy annyi letartóztatott dzsihadistát lehessen felmutatni Spanyolországban mint amennyit tavaly fogtak el a hatóságok. Összesen 77 potenciális merénylőt kaptak el 2022-ben, ez a szám 46 fő volt. Bár konkrét adatot nem közöltek, a belügyminisztérium különösen aggasztónak tartja, hogy egyre több kiskorút tartóztatnak le a terrorelhárítók, akiket az Iszlám Állam a közösségi hálózatokon és videójátékokon keresztül toboroz.

Csak októberben és decemberben hét gyereket zártak be, közülük hárman már konkrét merénylet végrehajtására készültek Madridban és Barcelonában, már a robbanóanyag-gyártást tanulmányozták, amikor elfogták őket.

Borítókép: illusztráció, Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!