2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Spanyolországban már kiskorúakat is megtámadnak az illegális bevándorlók + videó

Illegális bevándorló erőszakoskodott egy kiskorúval Valenciában. A szenegáli férfi engedély nélkül tartózkodik Spanyolországban, ahová ezen a héten is mintegy ezer migráns érkezett az afrikai országokból. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította Murciából.

  • Spanyolországban már kiskorúakat is megtámadnak az illegális bevándorlók + videó

Egy szenegáli menekült erőszakoskodott egy spanyol lánnyal az alicantei Denia egyik diszkója előtt.

A 17 éves kiskorú elmondta a rendőrségnek, hogy a 37 éves férfi, aki illegálisan tartózkodik Spanyolországban, először csak beszélgetést, aztán szexuális aktust próbált kezdeményezni vele, majd miután visszautasította lelökte őt a földre és megpróbálta megerőszakolni.

A lány végül vissza tudott futni a barátaihoz a diszkóba, így nem esett baja és feljelentést tett a történtek miatt. Az alicantei bíróság úgy döntött, hogy a férfit különböző büntetések mellett ki is utasítja az országból és nem térhet vissza 5 éven keresztül.

Nem ez volt az egyetlen ilyen eset az elmúlt napokban. Egy másik alicantei településen, Doloresben öt marokkói fiatal erőszakolt meg egy 15 éves lányt a helyi sportpálya mellett.

Most pszichológus próbál segíteni neki abban, hogy feldolgozza a történteket. Az elkövetőket ezen a héten tartóztatták le és a régió különböző, kiskorúak számára fenntartott intézetébe vitték el őket, ahol egyfajta átnevelést fognak kapni a jelenleg érvényes törvények szerint, hogy többet ne kövessenek el hasonló bűncselekményt.

Közben a spanyol kormány még mindig nem tudja megfékezni az országot hónapok óta sújtó illegális migrációs hullámot. A héten volt, hogy két nap leforgása alatt ismét több mint félezer szenegáli, marokkói és mauritániai menekült érkezett többségében a Kanári-szigetekre.

Velük együtt idén már több mint 47 ezren érkeztek Spanyolországba törvénytelenül, megdöntve ezzel a 2006-ban regisztrált rekordot.

A Kanári-szigetek befogadórendszere olyan nehéz helyzetben van, hogy jövő héten a kormány megkezdi több mint ezer bevándorló áthelyezését Madridba.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!