2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Soros Györgyöt bírálta, lekeverte a Fox News

Soros György vagyonával akarja megreformálni az amerikai igazságszolgáltatást, mégpedig úgy, hogy minél nagyobb teret kapjanak a baloldali beállítottságú kerületi ügyészek – erről beszélt Newt Gingrich, az amerikai képviselőház volt elnöke a minap a Fox News hírcsatornán, amikor a Trump-pártiként beállított csatorna egyszerűen lekeverte a neves republikánust.

  • Soros Györgyöt bírálta, lekeverte a Fox News

Éles kritikával illeték az Egyesült Államok politikai jobboldaláról a Trump-párti televízióként elhíresült Fox News-t, miután a csatorna lekeverte Newt Gingrich korábbi amerikai kongresszusi képviselőt, a képviselőház egykori elnökét. Gingrich épp arról beszélt, hogy Soros György miképp pumpál dollármilliárdokat az amerikai igazságszolgáltatásba, így segítve elő többek között baloldali ügyészek erőpozícióját. Utóbbiak rendőrellenesek, nem hajlandók a bűnelkövetők bebörtönzésére, ami a demokrata vezetésű városok biztonságának látványos romlásához vezet.

– Épp tegnap engedtek szabadon valakit, akit két gyilkosságért is keresnek New Yorkban – mondta Gingrich, aki nem fejezhette be a gondolatmenetet, mert a két másik vendég, Melissa Francis és Marie Harf politikai elemzők a szavába vágtak, majd a műsorvezető, Harris Faulkner le is keverte a neves republikánust. Francis szerint „nem biztos, hogy ebbe a beszélgetésbe bele kellene keverni Sorost”, amire kollégája, Harf élő adásban csak úgy felelt: „Egyetértek Melissával” A botrányos beszélgetésről készült videót rengetegen osztották meg az interneten.

A Fox szerint ez csak egy apró incidens volt

A Fox News tegnap kénytelen voltak reagálni. A Gingrichet lekeverő műsor házigazdája, Harris Faulkner „apró incidensnek” nevezte az esetet. Egyúttal beismerte, hogy a „szeretett és tisztelt” politikus mondanivalóját félbevágták, pedig a csatorna igenis törekszik az őszinte és nyitott párbeszédre.

Közben Dick Morris jobboldali politikai elemző, egykori kampánystratéga a Newsmax csatorna műsorán nevezte megdöbbentőnek a történteket. Szerinte Soros lényegében be akarja dönteni az amerikai igazságszolgáltatást, így kulcsfontosságú lenne, hogy a Gingrichéhez hasonló vélemények meghallgattassanak.

Az amerikai Breitbart cikke az esettel összefüggésben kiemeli: már 2018-ban ismert volt, hogy a milliárdos „progresszív” ügyészeket pénzel, főként Észak-Kaliforniában. Értesüléseik szerint országszerte legalább huszonegy olyan kerületi ügyész van, akik biztosan Soros kottájából játszanak. Akadnak olyan esetek is, ahol a spekuláns egyszerű baloldali aktivistáknak segített pozícióba kerülni.

Magyar Nemzet, Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!