2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Európai Híradó 04:00

Külföld

Vég nélkül pumpálja a pénzt Soros György texasi baloldali szervezetekbe, hogy legyőzzék Trumpot

A Republikánus Párt hagyományosan jól szerepel Texas államban az amerikai elnökválasztások során, sőt, a legerősebb területüknek is tekinthető. Ezen az állapoton szeretne változtatni a végtelen mennyiségű pénzzel rendelkező Soros György, aki olyan összeget pumpál texasi baloldali szervezetek kampányaiba, amivel reményei szerint legyőzhetik Trumpékat. 

  • Vég nélkül pumpálja a pénzt Soros György texasi baloldali szervezetekbe, hogy legyőzzék Trumpot

A Fox News számolt be róla Texas állam kampányfinanszírozási nyilvántartásai alapján, hogy a liberális milliárdos mindent megtesz az állambeli demokrata fordulás érdekében. Soros csak 2023-ban már hárommillió dollárt adott öt különböző baloldali csoportnak, hogy erősítse azok kampányát a republikánusokkal szemben.

Soros többek között egy olyan superpacet is támogat, amelyet titokzatosság övez. A Texas Majority PAC egy progresszív csoport, amelynek célja, hogy Texas kékké váljon. A csoport furcsasága, hogy nyilvánosan sose jelentették be a megalapítását. A demokraták bukott kormányzói kampányának tagjai közül többen átigazoltak ebbe a csoportba. Csak tavaly 2,25 millió dollárt gyűjtöttek. A Fox News megvizsgálta a kiadott texasi kampányfinanszírozási nyilvántartásokat, amelyből kiderült: a csoportot egyedül Soros pénzeli - ezt már a Mandiner írja cikkében. 

Mayra Flores mexikói születésű republikánus kongresszusi képviselő szerint 

„Soros fél attól, hogy egyre több spanyolajkú fog inkább a republikánusokra szavazni, ezért önt ennyi pénzt az államba."

A milliárdos ugyanis nemcsak a Texas Majority PAC-nek adott jelentős összegeket, hanem egyéb demokrata csoportoknak is. A nyilvántartások alapján a milliárdos 300 ezer dollárt adott például a CTX Votes nevű csoportnak, amelynek nincs semmilyen online nyoma. Decemberben pedig további 250 ezret a Texas Organizing Project-nek, amely korábban azzal okozott botrányt, hogy letette az óvadékot egy tömeggyilkosért.

Adódik a kérdés, hogy miért pont Texas kellhet ennyire Soroséknak. A válasz vélhetően abban rejlik, hogy rég nem látott feszültség alakult ki az amerikai szövetségi kormány és Texas állam között. Az utóbbi napokban számos hír látott napvilágot azzal kapcsolatban, hogy Greg Abbott Texas állam kormányzója kezébe vette az irányítást a déli határon, és ideiglenes határzárat épített a Mexikóval közös határon, hogy megállítsa az illegális bevándorlókat - derül ki a Mandiner írásából.

A Biden-kormányzat ezzel kapcsolatban a Legfelsőbb Bírósághoz fordult, ahol kimondták, hogy el kell bontani a határzárat. Ennek ellenére az állam vezetése kijelentette, hogy nem hajtják végre a döntést, és nem engedik, hogy a szövetségi hatóságok átvegyék a határszakasz (az Eagle Pass és az ott található Shelby Park) feletti ellenőrzést a nemzeti gárdától. A kormányzó szerint alkotmányos joguk megvédeni magukat az illegális migrációtól. 

Abbott mellett kiállt Donald Trump republikánus elnökjelölt, és további 25 republikánus kormányzó, közülük többen azt is felajánlották, hogy pénzügyi támogatást, valamint csapatokat küldenek a saját államuk nemzeti gárdájából, hogy segítsenek a határ őrzésében.

Erre válaszul több demokrata politikus az kezdte követelni Bidentől, hogy vegyék szövetségi irányítás alá a texasi nemzeti gárdát. Clay Higgins, Louisiana republikánus kormányzója egyenesen úgy fogalmazott, hogy „a szövetségi kormány polgárháborút folytat Texas ellen”. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!