2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Somfalvánál autóval áthajtani az osztrák oldalra 160 euróba kerül

Az aszfaltból kiálló oszlopok messziről jelzik, hogy állj, ne tovább! Nem lehet autóval simán áthajtani Ágfalvánál az osztrák–magyar határon, mert az osztrák oldalon Somfalván, a település vezetése sétalóutcát alakított ki. A határon átkelni csak matricával lehet, ennek az ára viszont két évre 160 euró.

  • Somfalvánál autóval áthajtani az osztrák oldalra 160 euróba kerül

A határátkelőt rendszeresen használóknak több problémájuk is van az új rendszerrel. Ezért tartottak az intézkedés bejelentésekor tüntetést kedden. Az indulatok mára sem csitultak.

A speciális engedély egy hete igényelhető a somfalvi önkormányzatnál, az ára 160 euró, amiből 140 euró utalvány formájában levásárolható az osztrák üzletekben. Amennyiben az autós kérvényét pozitívan bírálják el, úgy megkaphatja az áthaladási engedélyt és ezzel együtt egy matricát, amit a szélvédőre kell kiragasztania.

A határon kiépített süllyedő oszlopos rendszer automatikusan felismeri az érvényes engedélyt és átengedi az autót a határon, valamint a sétálóutcán. Ha valaki úgy dönt, hogy mégsem váltja ki a matricát, az naponta akár 60 kilométerrel többet is utazhat a munkahelyéig és vissza.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Martfűn jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődik

Martfűn jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődik

A martfűi önkormányzat jelentős infrastruktúra-fejlesztési projektet indít; ennek részeként a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város belterületi közutainak építését, korszerűsítését, felújítását és közlekedésbiztonsági fejlesztését végzik el - közölte Martfű Város Önkormányzata az MTI-vel.
Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményút készül a dorogi homokvasút nyomvonalán

Élményutat alakítanak ki a Dorogi-szénmedence egykori bányáiba tömedékanyagnak homokot szállító kisvasút 40 kilométeres nyomvonalán, az érintett hat település önkormányzatának együttműködésével - közölte Komárom-Esztergom vármegye közgyűlésének elnöke az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!