2024. 09. 13. Péntek Kornél napja
Jelenleg a TV-ben:

Nagyapám Horthy Miklós

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Solingeni gyászolók: Csak ünnepelni akartunk, aztán jött a halál

A lap beszámol arról, hogy dühösek az emberek, miután egy migráns három embert meggyilkolt és nyolcat megsebesített egy németországi fesztiválon.

  • Solingeni gyászolók: Csak ünnepelni akartunk, aztán jött a halál

Solingen a pénteki városi fesztiválon elkövetett késes támadás áldozatait gyászolja: két nappal azután, hogy egy iszlamista migráns megölt három embert a városi fesztiválon és megsebesített nyolc másikat, a solingeniek támogatást és vigaszt keresnek. Vasárnap délelőtt a protestáns közösség ökumenikus istentiszteletre hívta az embereket a városi templomba – nem messze a bűncselekmény helyszínétől.

Sokan plüssállatokat, leveleket és egyéb tárgyakat helyeztek el a bűncselekmény helyszínének közelében. Csak ünnepelni akartunk, aztán jött a halál – olvasható az egyik kartonpapírból készült táblán. Miért?– tette fel a kérdést egy másik felirat. A gyászba azonban a migrációs politikával kapcsolatos düh is vegyül, mivel az elkövető egy szíriai, akit Bulgáriába kellett volna kitoloncolni, de bujkálni kezdett.

 

 

Köszönjük, Angela Merkel és zöldpártiak – olvasható az emlékhelyen elhelyezett táblán. Emlékezetes, a 2015-ös nagy migrációs hullám idején Angela Merkel migránspárti politikája miatt áramlottak százezrek Németországba. Azóta számos terrortámadás történt országszerte, a késes támadások pedig mindennapossá váltak. A gyászolók a Zöldek pártnak is üzentek, a képviselőik ugyanis a migráció további fokozása mellett kardoskodnak a kormánykoalíción belül.

Szombat este Solingen sétálóutcájában imaórát tartottak, amelyen mintegy ezerötszáz ember vett részt. Ezt nyugodt zene kísérte. Sokan virágokkal és gyertyákkal érkeztek.

A város ma más, mint tegnap volt. Szinte lehetetlen szavakat találni – mondta Michael Mohr, Solingen város esperese.

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: AFP, X

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Budapesten egyeztetnek az unió gazdasági- és pénzügyminiszterei

Budapesten egyeztetnek az unió gazdasági- és pénzügyminiszterei

A magyar uniós elnökség legfontosabb célkitűzése az európai versenyképesség megerősítése, és ez az uniós gazdasági és pénzügyminiszterek nem hivatalos találkozójának fő témája is - jelentette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Gazdasági és Pénzügyi Tanács (Ecofin) pénteki, budapesti doorstep tájékoztatóján.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Trump nem vitázik ismét Kamala Harrisszel

Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt csütörtökön közölte, hogy nem lesz újabb vita közte és Kamala Harris demokrata párti politikus között a november 5-i elnökválasztás előtt.
A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint Európa elbír még egy nagy migrációs hullámot Ukrajnából?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!