2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Külföld

Sokan szerződést sem kötnek azzal, aki Egyiptomba utazik

Két egyiptomi területet is kivett a Külügyminisztérium a veszélyes térségek listájáról. A vörös-tengeri üdülőhelyek, illetve a kairói nemzetközi repülőtér újra biztonságosak. Az ország többi része azonban továbbra is veszélyes térségnek számít. A biztosítótársaságok nem fizetnek kártérítést, ha valaki utcai lövöldözésben vagy robbanásban sérül meg. Sőt, többségük nem is köt szerződést olyan ügyféllel, aki Egyiptomba utazik.

All inclusive ellátás, homokos tengerpart, nyüzsgő éjszakai élet. A 8 napos nyaralást Hurghadában féláron, 69 ezer forintért kínálja az egyik utazási iroda egy főnek a korábbi 145 ezer helyett. Pedig az ország továbbra is veszélyes. A Külügyminisztérium mindössze két területet minősített át biztonságosnak: a vörös-tengeri üdülőhelyeket, illetve a kairói nemzetközi repülőteret. „Egyiptom egész területe az utazásra nem ajánlott térségbe tartozik. Ám a turisták által kedvelt, a Vörös-tenger környékén Hurghada, Sarm El-Sheikh területe, valamint a kairói nemzetközi repülőtér átkerült a 2-es kategóriába, tehát itt már nem mondjuk azt, hogy magyar turisták ne utazzanak oda. De ezeken a területeken is fokozott figyelmet javaslunk az odautazóknak” – fogalmazott Kaleta Gábor külügyminisztériumi szóvivő.

A véres utcai harcok és tüntetések miatt Egyiptomot augusztusban tette fel az utazásra nem javasolt országok listájára a Külügyminisztérium. A nagyvárosokban most sem biztonságos a helyzet. A figyelmeztetések ellenére utasokkal teli gép indult el Kairóba Ferihegyről vasárnap délután. A becsekkoló utasok azt mondták: nem félnek attól, hogy bajuk esik. Ha az üdülés alatt mégis baj történne: például valaki utcai lövöldözésben megsérül, csak magára számíthat. A biztosítótársaságok nem fizetnek kártérítést. Sőt, többségük eleve nem köt szerződést olyan utassal, aki Egyiptomba utazik. A konzuli szolgálat ezért arra figyelmeztet, hogy a lehető leghamarabb hagyja el a helyszínt, aki tüntetés közelébe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Szakértők szerint a francia elnök korábbi kijelentése, melyben NATO erők ukrajnai jelenlétét szorgalmazta, figyelmeztetés volt a nyugat számára arra az esetre, ha Moszkva elfoglalná Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!