2024. 02. 29. Csütörtök Elemér napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Sok halottja van az ázsiai áradásoknak

Kínában már ezer felett van az elmúlt hetek áradásainak és földcsuszamlásainak halálos áldozatainak száma. A katonák az elmúlt napokban százezreket telepítettek ki otthonukból. Indonéziában is többen életüket vesztették. Ott a sárlavinák követelték a legtöbb halottat.

  • Sok halottja van az ázsiai áradásoknak

Egy sárlavina során betemetett, még élő embert ástak ki az indonéz katasztrófavédelem munkatársai Celebesz szigetén.

Az ázsiai országban az elmúlt napok esőzései több tucat emberéletet követeltek.

Hivatalos dzsakartai források szerint a munkálatokba civilek is bekapcsolódtak, és mozgósították a hadsereget is.

Kína középső és délkeleti részén sem jobb a helyzet. Csöcsiang, Csianhszi, Hunan és Szecsuan tartományokban szintén hatalmas pusztításokat végeztek az árvizek.

Valamennyi térségben vörös azaz a legmagasabb szintű riasztás van érvényben. A katonák az elmúlt napokban százezreket telepítettek ki. Az evakuálás során csónakokat és helikoptereket is bevetnek.

Egyes falvak teljesen eltűntek a térképről másokban pedig helyrehozhatatlan károk keletkeztek. Több millió ingatlan vált lakhatatlanná.

Elemzők szerint a mostani természeti csapás rendkívül súlyosan érinti a mezőgazdaságot, az építőipart és a bányászatot is, ami tovább mélyítheti a koronavírus-járvány miatt recesszióval szembenéző Kínát.

A világ legnépesebb országában június vége óta szinten mindennaposak az esőzések. A monszun időszak, amely több ezer halálos áldozatot követelt, még hetekig eltarthat.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!