2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Sok halottja van a bangladesi mecsetben történt robbanásnak és tűznek

Húszra emelkedett a bangladesi mecsetben péntek este, feltehetően gázszivárgás okozta robbanás és tűzvész halálos áldozatainak a száma - közölték rendőrök és kórházi alkalmazottak szombaton.

  • Sok halottja van a bangladesi mecsetben történt robbanásnak és tűznek

Harminchét embert súlyos sérülésekkel szállították az égési sérülések kezelésére és plasztikai műtétekre szakosodott dakkai kórházba.

Orvosok szerint többségük testfelületének 60-70 százaléka megégett, 25 sérültnek az állapota válságos.

A halottak között van a mecset imámja is.

A robbanás pénteken, helyi idő szerint este 9 óra körül történt Dakkától mintegy 25 kilométerre délre lévő mecsetnél, nem sokkal az esti ima vége előtt, mielőtt a hívők távoztak. A robbanás után tűz keletkezett.

Ekkor mintegy száz hívő tartózkodott a háromemeletes épületben.

A tűzoltóság szerint feltehetően egy gázvezeték szivárgása miatt történt a szerencsétlenség. A mecset földszinti helyiségeinek az ablakai zárva voltak, ezért ott felgyülemlett a gáz, majd berobbant, amikor bekapcsolták a légkondicionálókat. A mecsetben lévő mind a hat - egyes hírek szerint nyolc - légkondicionáló készülék is felrobbant.

A pontos ok kiderítése végett a rendőrség bombaszakértői is megvizsgálják a helyszínt, összegyűjtik a helyszínen található bizonyítékokat.

Az eset után a bangladesi kormány arra utasította az állami közműszolgáltatókat, hogy ellenőrizzék a hálózati és légkondicionáló rendszereket minden egyes imahelyen, beleértve az országban található közel 300 ezer mecsetet.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!