2024. 05. 28. Kedd Emil, Csanád napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Silvio Berlusconit felmentették a bunga-bunga partik miatti vádak alól

Silvio Berlusconi nem vesztegetett meg fiatal nőket és nem kényszerítette őket hamis vallomásra a milánói bíróság szerdai ítélete szerint, amely a volt olasz kormányfőt jogerősen felmentette az elhíresült bunga-bunga partik miatti vádak alól.

  • Silvio Berlusconit felmentették a bunga-bunga partik miatti vádak alól

A bíróság szerint a Silvio Berlusconival szemben felhozott vádak nem felelnek meg a tényeknek.

Az ügyészség hat év börtönt kért a Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt elnökére, valamint több mint tízmillió euró lefoglalását a politikus vagyonából korrupció, valamint hamis tanúvallomásra kényszerítés vádjával. Az ügyészség szerint Berlusconi tízmillió eurót fizetett a hamisan tanuzó nőknek.

A bíróság azonban jogerősen felmentette Silvio Berlusconit és a vele együtt vád alá helyezett további huszonnyolc személyt, közöttük húsz nőt, akik részt vettek a volt kormányfő rendezte partikon.

Az úgynevezett Ruby-ter bírósági tárgyalása hat évig tartott, és a mostani ítélettel végleg pontot tett a Berlusconi nevéhez fűződő bunga-bunga partik miatt indított jogi eljárásokra.

A felmentő ítéletet személyesen hallgatta végig a milánói ülésteremben a Szívtipró Ruby névvel ismert Karima El Mahroug, aki átölelte ügyvédeit. "Rémálom ért véget, Ruby soha nem létezett" - jelentette ki a marokkói származású, most harminc éves nő. Bejelentette, a következő napokban jelenik meg könyve, amely feltárja az igazságot.

Federico Cecconi, Silvio Berlusconi védőügyvédje hangoztatta, a Ruby-perek történetében ez a harmadik felmentő ítélet.

A Hajrá Olaszország megelégedését fejezte ki a párt alelnöke, Antonio Tajani, aki hangoztatta, a felmentés igazságot szolgáltat Berlusconinak, akit az ügyészség folyamatosan és igazságtalanul üldözött politikai okokból.

Giorgia Meloni miniszterelnök közleményben hangoztatta, hogy a jogerős ítélet hosszú bírósági ügyet zár le, amely jelentős befolyást gyakorolt az olasz politikai és intézményes életre is.

A bíróság ítéletének részletes indoklását kilencven nap múlva közlik. Az első értelmezések szerint a bíróság "felhasználhatatlannak" tartotta az érintett nők tanúvallomásait úgy látva, hogy nem tanúként, hanem gyanúsítottként kellett volna őket kezelni már az eljárás korábbi szakaszaiban. Ha viszont nem számítottak tanúnak, a Berlusconival szembeni vádak, miszerint tanúkat vásárolt meg, nem áll fenn.

A bunga-bunga-ügy Silvio Berlusconi legutolsó miniszterelnöksége idején, 2010 májusában vált ismertté, amikor a 17 éves Rubyt lopásért a milánói idegenrendészetre kísérték. A lányt Berlusconi egyik legközelebbi munkatársa, a FI politikusa, Nicole Minetti vitte el magával a rendőrségről. Az ügyészség vizsgálatot indított, amelynek során felszínre került, hogy a kormányfő, az akkor 74 éves Berlusconi több helyszínen, elsősorban a Milánó közeli Arcoréban található villájában partikat rendezett fiatal, közöttük kiskorú lányok részvételével. A 2011-ben kezdődött bírósági tárgyalásokon kiderült, hogy a politikus egyszerre több nőt támogatott, lakást fizetett nekik, és ajándékokkal halmozta el őket. Silvio Berlusconi mindig is segítségnyújtásról beszélt. A Ruby-ter perben Berlusconit azzal vádolták, hogy pénzzel vette rá a korábbi tárgyalásokon meghallgatott nőket hamis vallomásra.

Berlusconit a per korábbi fázisaiban, 2014-ben felmentették kiskorúak prostitúcióra kényszerítése vádja alól is. Az indoklás szerint a politikus nem gyakorolt nyomást a fiatal nőkre, akiknek pontos életkorát nem ismerte. Több évre ítélték viszont a lányokat Berlusconihoz "szállító" személyeket, közöttük Nicole Minettit, aki végül 2019-ben kevesebb mint három évet kapott, de egy napot sem töltött börtönben.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Marine Le Pen kész együttműködni Giorgia Melonival + videó

Minden korábban mértnél nagyobb arányban, már 17 százalékkal vezet a Marine Le Pen nevével fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés Emmauel Macron elnök liberális pártja előtt Franciaországban. A Híradóban Lille-ből kapcsoltuk tudósítónkat, Zöldhegyi Katalint.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!