2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Külföld

Sikerült kimenekíteni a koraszülött csecsemőket a Gázai övezetből + videó

Megérkezett Egyiptomba 28 koraszülött, akiket a Gázai övezet legnagyobb kórházából menekítettek ki. A Hamász irányítása alatt álló gázai Egészségügyi Minisztérium vasárnap közölte, hogy evakuálják a csecsemőket. Az egyre súlyosbodó humanitárius krízist úgy igyekszik enyhíteni az Egyesült Arab Emirátusok, hogy tábori kórházakat hoznak létre az övezetben.

  • Sikerült kimenekíteni a koraszülött csecsemőket a Gázai övezetből + videó

Megkezdte az izraeli hadsereg annak a Hamász-alagútnak a vizsgálatát, amelyet az Al-Shifa kórház alatt találtak a Gázai övezetben.

A tíz méter mélyen húzódó, ötvenöt méter hosszú járatról egy kutya hátára szerelt kamerával készítettek először felvételt. Már ekkor felfedezték a bejáratát, ami az egészségügyi intézmény területén lévő fészer alatt volt. A kutatás során találtak egy járművet is rengeteg fegyverrel.

Kiderítették azt is, hogy az alagút folytatását egy ajtó zárja el, melyet több védelmi eszközzel biztosítottak. Az ajtó robbanásbiztos és lőnyílást is kialakítottak rajta.

Közben az egyre súlyosbodó humanitárius krízist az Egyesült Arab Emirátusok vezetése is igyekszik enyhíteni. Úgy döntöttek, hogy létrehoznak egy tábori kórházat az övezetben. Az intézményre azért van szükség, mert a többi kórházban nem lehet már ellátni a sebesülteket.

A Gázai övezetben található Al-Shifa kórházból vasárnap evakuált koraszülött csecsemők közül huszonnyolcan megérkeztek Egyiptomba a rafahi átkelőn keresztül.

A Hamász tájékoztatása szerint ugyanakkor egy újabb egészségügyi intézményt lőttek az izraeli katonák. Az akcióban több civil életét vesztette.

A radikális szervezet beszámolója szerint a hadsereg körülveszi az Indonéz Kórházat, ahol több száz fős személyzet mellett sok ezer, otthonából elmenekült gázai keresett menedéket.

Miután a harcok hosszú hetek óta nem hagynak alább, egyre több kormány, nemzetközi szervezet és NGO szólítja fel a szemben álló feleket, hogy kössenek tűzszüneti megállapodást. Legutóbb több arab és iszlám ország külügyminisztere szólított fel azonnali fegyvernyugvásra a Gázai övezetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Karikó Katalin átvette a Nobel-díjat + videó

Vasárnap adta át a svéd király a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat. Krausz Ferencen kívül Karikó Katalint is kitüntették Stockholmban. A HírTVélőben közvetítette a rangos ceremóniát.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!