2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Külföld

Sikeresnek bizonyul az olasz kormány migrációs politikája + videó

Pozitív fordulat tapasztalható Olaszországban az év első hónapjaiban a migrációt illetően. Róma adatai szerint mintegy 60 százalékkal csökkent a dél-európai országba érkező illegális bevándorlók száma.

  • Sikeresnek bizonyul az olasz kormány migrációs politikája + videó

A részletekről Jánosi Dalma tudósított.

"Sikeresnek bizonyul az olasz kormány migrációs politikája - számolt be Giorgia Meloni miniszterelnök a római parlamentben a csütörtökön kezdődő uniós csúcs előtt. Úgy tűnik az észak-afrikai országokkal való együttműködés meghozta a várt eredményeket. Az év első hónapjaiban 60 százalékkal csökkent az illegális bevándorlás a Földközi - tenger középső szakaszán - ismertette Meloni.

A belügyminisztérium hivatalos adatai szerint az év eleje óta 8 ezer illegális bevándorló érkezett Itáliába, míg a tavalyi év ugyanezen időszakában 20 ezren voltak. Elmondta, hogy büszke az eredményekre, amelyek azt bizonyítják, hogy a Mattei terv sikeres. A tavaly Tunéziaival született megállapodás, az illegális bevándorlók visszatartásáról, a hétvégén pedig Egyiptommal.

A megegyezés szerint az Európai Unió 7,4 milliárd euróval támogatja Egyiptomot, mely cserébe megállítja az Európába induló illegális bevándorlókat szállító hajókat. Meloni arra is figyelmeztetett számolni kell azzal, hogy a tavaszi, nyári időszakban megemelkedik az indulások száma.

Ezért globális összefogást sürgetett az emberkereskedők tevékenységének felszámolására. Az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatban Meloni megerősítette, hogy Itália továbbra is támogatja Kijevet a védekezésben, csapatokat azonban nem küld a háborús övezetbe, az ugyanis a harmadik világháborúhoz vezetne."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Korrupcióval gyanúsítják az ukrán mezőgazdasági minisztert

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség gyanúsítottként kezeli Mikola Szolszkij mezőgazdasági minisztert egy olyan nyomozásban, amely állami földek illegális megszerzésével kapcsolatos, a vizsgálat mintegy 7 millió dollár értékű ügyben folyik – jelentette kedden az ukrán média.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!