2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Sikeres ukrán ellentámadás Bahmutnál

Hatékony ellentámadást hajtottak végre az ukránok Bahmutnál. Volt olyan terület ahol, 2 kilométert nyomultak előre. A jelentés szerint egy orosz gyalogosdandárt szorítottak ki állásaikból. Közben az Egyesült Államok újabb katonai támogatást nyújt Ukrajnának, 1 milliárd 200 millió dollár értékben.

  • Sikeres ukrán ellentámadás Bahmutnál

Grad sorozatvetőkből mértek csapást az orosz állásokra Bahmutnál. A több, mint fél éve ostromlott várost továbbra sem tudták elfoglalni az oroszok - elsősorban a Wagner zsoldoscsoport. Szerdán ukrán ellentámadás indult. Az ukrán szárazföldi erők parancsnoka pedig már azt jelentette a Telegram közösségi platformon keresztül, hogy helyenként 2 kilométert nyomultak előre.

Kiderült azonban, hogy a Wagner orosz zsoldoscsoport egyes területeken kénytelen volt átadni állásait az orosz fegyveres erők rosszul kiképzett reguláris alakulatainak. Ezek szenvedtek most vereségeket.

Ne gondolja senki, hogy a közelgő ukrán ellentámadással vége lesz a háborúnak - közölte egy lapinterjúban Dmitro Kuleba.

Az ukrán külügyminiszter szavai szerint a háború további alakulása az ukrán hadsereg következő támadó akcióinak sikerén múlik. Ha sikerül felszabadítani a területeket, akkor vége lesz, de ha nem akkor a következő támadásra kell felkészülni.

Volodimir Zelenszkij videoüzenetében közben arról beszélt, az Egyesült Államok ismét katonai támogatást küld Ukrajnának.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!