2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Seehofer: a migrációs kérdés minden politikai baj eredője Németországban

A migrációs kérdés minden politikai baj eredője Németországban – jelentette ki Horst Seehofer német belügyminiszter, a bajor Keresztényszociális Unió elnöke egy csütörtöki interjúban.

  • Seehofer: a migrációs kérdés minden politikai baj eredője Németországban

A politikus a Rheinische Post című lap hírportálján megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy miért áll a CSU és az Angela Merkel kancellár vezette testvérpárt, a német Kereszténydemokrata Unió választói támogatottsága történelmi mélységben, 27 százalékon, azt mondta, hogy az ország megosztott, a hagyományos néppártok gyengülnek, és az Alternatíva Németországnak nevű, jobboldali ellenzéki párttal most először megjelent a CDU/CSU jobboldali pártszövetségtől jobbra egy szereplő, amely középtávon a pártrendszer tartós tényezőjévé válhat.

Mindez nem kizárólag a migráció körüli gondoknak tulajdonítható, de már három éve hajtogatom, hogy a migrációs kérdés minden politikai probléma eredője – mondta.

A helyzetértékelést számos felmérés alátámasztja, de ez tapasztalható a rendezvényeken, lakossági fórumokon is – közölte Horst Seehofer, kiemelve, hogy sokan a migrációs kérdéssel kötik össze a társadalmi helyzetükkel kapcsolatos aggodalmaikat.

Ha nem sikerül az irányváltás, és a rendet nem helyezzük egyenrangú elvként az emberségesség mellé, akkor tovább enyészik a belénk vetett bizalom – mondta Horst Seehofer.

Hozzátette: Szászország tartományban már most is alig lehetne megalakítani új kormányt a politikai mező jobb-, illetve bal szélén elhelyezkedő tényezők, az AfD és a CDU/CSU szövetségi koalíciós partnere, a Német Szociáldemokrata Párttól balra álló Baloldal (Die Linke) nélkül.

Ez nem állapot, nem akarjuk, hogy ezek az erők bármiféle kormányba bekerüljenek – mondta a CSU elnöke.

A szászországi Chemnitzben az utóbbi napokban egy - a hatóságok gyanúja szerint az országba menedékkérőként érkezett emberek által elkövetett – gyilkosság miatt tartott tüntetésekről szólva kiemelte: annyira feldúlta az eset, hogy ha nem lenne miniszter, ő is az utcára vonult volna, természetesen nem a szélsőségesekkel.

Hozzátette: a zéró tolerancia elvét kell érvényesíteni mindazokkal szemben, akik a bűncselekmény miatt érhető módon keletkezett felháborodást kihasználva erőszakra szólítanak fel, vagy akár erőszakot alkalmaznak, rendőrök ellen is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!