2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Külföld

Schmidt Mária: Idén kiderül, hogy Németország a demokráciát, vagy a diktatúrát választja + videó

Az európai politika és gazdaság formálásában fontos szerepet játszó Németország válaszút előtt áll. Ebben az évben arra a kérdésre kell választ adnia, hogy kitart-e a demokrácia mellett vagy a diktatúra irányába indul el - hangsúlyozta Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója az Európa az uniós választások előtt - A német ellenzék című rendezvényen pénteken Budapesten.

  • Schmidt Mária: Idén kiderül, hogy Németország a demokráciát, vagy a diktatúrát választja + videó

A főigazgató úgy fogalmazott, hogy az utóbbi időben egyre több olyan "megdöbbentő intézkedés" történik Németországban, amelyeket korábban senki nem gondolt volna - írta meg az MTI.

Példaként elmondta, mostanában százezres tömegtüntetéseken harcolnak a nácizmus és a fasizmus ellen Németországban, méghozzá úgy, hogy ezeket a megmozdulásokat a kormány és a kormánykoalíció pártjai szervezik.

Schmidt Mária hangsúlyozta:

mivel a német média "nem megbízható hírforrás", úgy döntöttek, hogy egy rendezvénysorozat keretében meghívják azokat az embereket, akiktől "első kézből hallhatunk arról, hogy mi történik Németországban."

Ezért kérték fel Maximilian Krah európai parlamenti képviselőt, az AfD listavezető politikusát, valamint Götz Kubitscheket, a Sezession című jobboldali lap főszerkesztőjét, hogy tartsanak előadást az intézet pénteki rendezvényén - fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

A CNN-en panaszkodott a Partizános Gulyás Márton

Az autoriter magyar vezetőért lelkesedtek az amerikai konzervatívok a CPAC budapesti rendezvényén – írja a CNN. A cikk hangneme nem meglepő, hiszen az amerikai baloldal kifejezetten ellenséges narratívában számolt be az egyébként nagy sikerrel záruló eseményről.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!