2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

15°

Sarkozy az élre tört + Videó

PR

2012. március 30., péntek 07:55, frissítve: péntek 08:34

Sarkozy átvette a vezetést szocialista riválisától – írja a Wall Street Journal a legfrissebb francia közvélemény-kutatásokra hivatkozva.

Az amerikai gazdasági napilap szerint ha most tartanák az elnökválasztást, akkor Nicolas Sarkozy a szavazatok 30 százalékát szerezné meg, François Hollande pedig csak 26 százalékot kapna. Sarkozy néhány hónappal ezelőtt történelmi mélyponton volt, a múlt héten azonban már beérte legnagyobb riválisát, mostanra pedig meg is előzte. Franciaországban április 22-én tartják az elnökválasztás első fordulóját.


Korábban beszámoltunk arról, a toulouse-i katonagyilkosságok és a zsidó iskola előtti lövöldözés óta készült első felmérés szerint Nicolas Sarkozy átvette a vezetést az elnökválasztás egy hónap múlva esedékes első fordulójában: március 22-én azt közölték, hogy a szavazatok 30 százalékával biztosan nyerne a 28 százalékosra becsült baloldali riválisa, François Hollande előtt. A TNS-Sofres március közepén kiadott felmérése szerint Hollande volt a legnépszerűbb elnökjelölt Franciaországban, s az utóbbi időben folyamatosan jobban állt Nicolas Sarkozynél.

Forrás: Hír TV