2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Külföld

Salvini: A nem keresztény Európa, nem Európa

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az új római kormánnyal szemben a bevándorlásellenes Liga vezetője. Matteo Salvini hangsúlyozta: Giuseppe Conte kormányfő azzal, hogy beengedte a bevándorlókat, az uniós vezetők elismeréséért cserébe eladta Olaszországot.

  • Salvini: A nem keresztény Európa, nem Európa

80 ezren gyűltek össze a lombardiai Pontidában, hogy részt vegyenek a Liga nagygyűlésén.

A bevándorlásellenes párt vezetője beszédét azzal kezdte, hogy franciául, németül és angolul is elismételte, hogy az olaszokat senki sem irányíthatja.

A politikus szerint a Conte-kormány migrációs politikájával emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, miközben feláldozza az európai nemzetek identitását. A nem keresztény Európa nem Európa - tette hozzá a volt belügyminiszter, aki egyben békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az új kormánnyal szemben.

A politikus azt ígérte: ha a jelenlegi koalíció eltörli az utóbbi egy évben bevezetett migrációs szigorításokat, akkor pártja népszavazást kezdeményez, hogy megakadályozza ezt.

A legfrissebb felmérések szerint jelenleg a Salvini vezette Liga a legnépszerűbb párt Itáliában.

Róma nem csak megnyitotta a kikötőit az NGO hajók előtt, hanem francia és német segítséggel szét akarja osztani a migránsokat az Unióban. A tervek szerint Róma, Párizs és Berlin szeptember 23-án Máltán írja majd alá azt a nem hivatalos megállapodást, amely értelmében Olaszország beengedi az illegális bevándorlókat, akkor ha azokat átveszik a tagállamok, köztük Magyarország is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Zelenszkij szerint börtön vár Sojguékra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök üdvözölte kedden a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) döntését, amely elfogatóparancsot adott ki két magas rangú orosz katonai vezető ellen, és hozzátette, hogy nem kerülik el az igazságszolgáltatást.
Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

Háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adtak ki Szergej Sojgu ellen

A Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) kedden elfogatóparancsot adott ki Szergej Sojgu, az orosz biztonsági tanács titkára, valamint Valerij Geraszimov, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke ellen az ukrajnai háború során 2022. október 10. és 2023. március 9. között elkövetett állítólagos háborús bűncselekmények miatt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!