2020. május 28.,
csütörtök, Emil, Csanád napja

Salvini: A nem keresztény Európa, nem Európa

Hír TV

2019. szeptember 16., hétfő 09:52

Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az új római kormánnyal szemben a bevándorlásellenes Liga vezetője. Matteo Salvini hangsúlyozta: Giuseppe Conte kormányfő azzal, hogy beengedte a bevándorlókat, az uniós vezetők elismeréséért cserébe eladta Olaszországot.

80 ezren gyűltek össze a lombardiai Pontidában, hogy részt vegyenek a Liga nagygyűlésén.

A bevándorlásellenes párt vezetője beszédét azzal kezdte, hogy franciául, németül és angolul is elismételte, hogy az olaszokat senki sem irányíthatja.

A politikus szerint a Conte-kormány migrációs politikájával emberek százezreit kényszeríti Afrikából Európába, hogy kizsákmányolja őket, miközben feláldozza az európai nemzetek identitását. A nem keresztény Európa nem Európa - tette hozzá a volt belügyminiszter, aki egyben békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az új kormánnyal szemben.

A politikus azt ígérte: ha a jelenlegi koalíció eltörli az utóbbi egy évben bevezetett migrációs szigorításokat, akkor pártja népszavazást kezdeményez, hogy megakadályozza ezt.

A legfrissebb felmérések szerint jelenleg a Salvini vezette Liga a legnépszerűbb párt Itáliában.

Róma nem csak megnyitotta a kikötőit az NGO hajók előtt, hanem francia és német segítséggel szét akarja osztani a migránsokat az Unióban. A tervek szerint Róma, Párizs és Berlin szeptember 23-án Máltán írja majd alá azt a nem hivatalos megállapodást, amely értelmében Olaszország beengedi az illegális bevándorlókat, akkor ha azokat átveszik a tagállamok, köztük Magyarország is.

Hír TV