2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Saját temetési szertartásáról rendelkezett Ferenc pápa + videó

Saját temetési szertartásáról rendelkezett Ferenc pápa. A szentatya elődeihez képest, egyszerűbb búcsúztatást szeretne.

  • Saját temetési szertartásáról rendelkezett Ferenc pápa + videó

Ferenc pápa egészsége miatt aggódik a világegyház, ő pedig már temetési szertartását is átgondolta. A szentatya a nagyhéten a virágvasránapi szertartáson nem mondta el a szentbeszédet. Nagypénteken utolsó pillanatban döntött úgy, hogy nem vesz részt a Colosseumban megtartott Via Crucison.

Róma püspöke hetek óta tüdő gyötrelmekkel küzd, ezért gyakran közeli munkatársai olvassák fel az általa előkészített szövegeket. Az olasz sajtó szerint a pápa már temetési szertartását is átgondolta. A korábbi hagyományos pápáknak kijáró temetésnél egyszerűbbet szeretne, ezért hivatalosan is módosítja a pápák búcsúztatásának rítusát.

Azt kívánja, hogy egyetlen koporsóba helyezzék el földi maradványait, olyan méltósággal, ahogyan minden keresztény temetkezik. A pápa az Utód című interjú kötetben szól ezen óhajáról. Egyetlen virrasztási szertartással búcsúztassák, ne legyen külön koporsó záró rítus.

Azt is elmondta, hogy XVI. Benedek búcsúztatása volt az utolsó pápai temetés, amikor a szentatya földi maradványa felravatalozva, nyitott koporsóban került megrendezésre. A Bergoglio pápa már egyeztetett a szentszék ceremónia mestereivel a részletekkel kapcsolatban. A legutóbbi megnyilatkozásaiban Ferenc pápa hangot adott annak, hogy nem áll szándékában lemondani hivataláról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!