2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Külföld

Rövidesen fordulhat a kocka

Lemond az olasz miniszterelnök a jövő évi költségvetés elfogadása után. Mario Monti erről már tájékoztatta az olasz államfőt. A szakértői kormány vezetője a parlamenti támogatás hiányával indokolta döntését. Ebben szerepet játszott, hogy Silvio Berlusconi visszatérésének hírére a volt miniszterelnök pártja a törvényhozás mindkét házában megvonta a bizalmat a Monti-kormánytól.

Silvio Berlusconi alig több mint egy éve adta át az olasz kormányfői pozíciót Mario Montinak. Rövidesen fordulhat a kocka, hiszen az adósságválság-kelezésre szerződött szakértői kabinet vezetője közölte a köztársasági elnökkel, hogy távozik posztjáról. A politikus azt ígéri, azonnal benyújtja lemondását, ha a költségvetést el tudja fogadni a római parlament. Monti azzal indokolta lépést, hogy nem érzi maga mögött a törvényhozás támogatását, ezért nem tudja kitölteni mandátumát. Silvio Berlusconi pártja, a jobbközép Szabadság Népe ugyanis megvonta a bizalmát a Monti-kormánytól, miután előbb a szenátusban tartózkodott, majd a képviselőházban sem támogatta a kabinet gazdasági fejlesztési törvénycsomagját.

„Azért nem szavaztunk, mert az azt jelentette volna, hogy országunk a szakadék szélére került volna költségvetés nélkül. Nem szavaztunk, mert az a Monti kabinet végét jelentette volna, és nem akarjuk káoszba sodorni az országot” – közölte Angelino Alfano pártelnök a voksolás után.

Berlusconi szombaton hivatalosan is közölte, hogy kormányfőjelöltként vág neki a következő, jövő év eleji választásoknak. „Soha nem indultam versenyen, legyen szó sportról, munkáról vagy tanulmányokról, csak azért, hogy jó helyezést érjek el. Amikor a ringbe lépek, azért teszem, hogy győzzek” – jelentette ki a 76 éves politikus a testőrök gyűrűjében az AC Milan edzőpályáján.

A politikus eddig háromszor töltötte be a miniszterelnöki posztot. Visszatérését azonban a felmérések nem igazolják, Berlusconi pártja jelenleg csak a harmadik legnagyobb erő, ráadásul a piacokat is eddig a Monti-kabinet nyugtatta meg, egy év alatt német és olasz államkötvények hozama közötti különbség a felére csökkent.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Szakértők szerint a francia elnök korábbi kijelentése, melyben NATO erők ukrajnai jelenlétét szorgalmazta, figyelmeztetés volt a nyugat számára arra az esetre, ha Moszkva elfoglalná Kijevet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!