2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Romlik a járványhelyzet Európában

Beismerték a spanyol egészségügyi hatóságok, hogy nem sikerült megakadályozniuk a járvány terjedését. A mediterrán országban folyamatosan nő a betegek száma. Közben Németország már a második hullámnál tart, ennek ellenére újranyitották az iskolákat és megkezdődött a tanítás is, igaz némi korlátozással egybekötve. Franciaország utcáin kötelezővé vált a maszkviselés. Az intézkedésekkel a vírus gyors terjedését szeretnék elkerülni.

  • Romlik a járványhelyzet Európában

Párizsban hétfőtől kötelező az arcmaszk viselése az utcákon. A rendelet a 11 évnél idősebb személyekre vonatkozik és kiterjed a francia főváros forgalmas szabadtéri közterületeire. De a frekventált turisztikai célpontokat, mint amilyen az Eiffel-torony, a Diadalív vagy a Champs-Elysee nem érinti. Így a szabályok nem mindenki számára egyértelműek.

A korlátozások megsértéséért 135 eurós büntetés jár. Aki pedig egy hónapon belül háromszor is megszegi a szabályt, az hat hónapig terjedő börtönt is kaphat.

Németországban már egyes tartományokban megkezdődött az iskola. A tanítást a helyes kézmosás szabályainak megtanulásával kezdték a diákok. Az osztálytermekben pedig sok iskolában kötelező a maszk viselése is.

Németország már a második hullámmal küzd

A német orvosszövetség vezetője szerint Németország már a koronavírus második hullámával küzd. A naponta igazolt vírusos betegek száma itt is folyamatosan növekszik. A szakértőket aggasztja, hogy a tavaszi időszakkal ellentétben, a fertőzések nem köthetőek egy-egy gócponthoz, hanem az ország egész területén terjed a járvány. Emiatt nehezebb regionális óvintézkedésekkel megfékezni a betegséget.

Nyugat-Európában a legtöbb koronavírusos esetet Spanyolországban regisztrálták.

A spanyol egészségügyi hatóságok beismerték, hogy nem sikerült megakadályozniuk a járvány terjedését. Az elmúlt egy hétben 60 százalékkal nőtt a fertőzöttek száma. Az alicante-i egyetem közegészségügyi professzora szerint a vírus nyomon követéséhez hiányoznak a megfelelő tudással rendelkező szakemberek és a lakosságnak nehéz elfogadni, hogy nem tarthatnak hagyományos nagy családi összejöveteleket. Ezért a járvány továbbra is terjed az országban. A helyzet romlása miatt Spanyolország nemrég sárga besorolást kapott Magyarországtól is.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!