2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Külföld

Romániában a gyerekeket sem kíméli a járvány harmadik hulláma

Romániában a gyerekeket sem kíméli a koronavírus-járvány harmadik hulláma - közölte vasárnapi sajtótájékoztatóján a román egészségügyi miniszter.

  • Romániában a gyerekeket sem kíméli a járvány harmadik hulláma

Vlad Voiculescu elmondta: 167 gyereket kezelnek a koronavírusos esetekre szakosodott kórházakban, közülük 16-ot intenzív osztályon, kettőt pedig lélegeztetőgépre kötve. A miniszter arról számolt be, hogy a járvány harmadik hulláma minden eddiginél jobban próbára teszi az egészségügyi rendszert.

Amint az elmúlt hetekben rendszeresen megtörtént, vasárnap is megdőlt a kórházban ápolt és az intenzív terápiára szoruló koronavírusos betegek rekordja. A vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint 13 714 Covid-19-beteg fekszik a kórházakban, közülük 1456-an intenzív terápiás osztályokon. A miniszter a harmadik hullám jellemzőjeként említette azt is, hogy egész családok kerülnek kórházba, és nemcsak a krónikus betegségekben szenvedők élete kerül veszélybe, hanem olyanoké is, akik nem szenvednek más betegségben.

Vlad Voiculescu elmondta: az elmúlt napokban növelték a koronavírusos betegeket ellátó kórházakban az ágyak számát, és az intenzív terápiás osztályokon is immár 1600 koronavírusos beteget tudnak kezelni. Úgy vélte: növeli a kockázatot a betegek szállítása a túlzsúfolt kórházakból a kevésbé fertőzött régiók kórházaiba, ezért arra törekszenek, hogy a nagyvárosokban bővítsék a kórházi kapacitást.

A vasárnap közzétett hivatalos adatok szerint Romániában az elmúlt 24 órában sokkal kevesebb új fertőzést jegyeztek fel(3712), mint amennyi a korábbi két hét napi átlaga volt (5558), és a halálesetek száma (97) is elmaradt a korábbi két hét napi átlagától (132). Az elmúlt egy év statisztikai adatai azonban azt jelzik, hogy a hét végére mindig visszaesnek a számok, minden bizonnyal az elvégzett tesztek számának a csökkenése és a hiányos jelentések következtében.

A járvány megjelenése óta a romániai megfertőződöttek száma (974 375) közelít az egymillióhoz, a halálos áldozatoké pedig meghaladta a 24 ezret.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Üti-veri egymást a DK és a Kutyapárt a Hegyvidéken

Annak ellenére, hogy a Kutyapárt megnyerte az előválasztást a Hegyvidéken, Gyurcsányék ráindítják a jelöltjüket. A Kutyapárt szerint a DK, a DK szerint a pedig Kutyapárt az akadálya annak, hogy legyőzzék a Fideszt a XII. kerületben.
Verstappen nyerte a sprintfutamot

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A negyedik helyről rajtoló Max Verstappen, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzője nyerte a Forma-1-es Kínai Nagydíj szombati sprintfutamát.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!