2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Külföld

Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

Olaszország számára a béke megteremtése a cél, éppen ezért sohasem küld csapatokat Ukrajnába - ez a római kormány álláspontja. A Meloni-vezette kabinet arra hívta fel a figyelmet, hogy egy esetleges intervenció a harmadik világháború kirobbanásának veszélyével járhat.

  • Róma nem küld csapatokat Ukrajnába + videó

A részletekről Jánosi Dalma számolt be.

"Aggodalommal szemléli az olasz kormány, hogy egyes európai tagállamok külön szervezkednek az ukrajnai háborút illetően. Antonio Tajani olasz külügyminiszter bejelentette Itália sohasem fog csapatokat küldeni Ukrajnába, az ugyanis a harmadik világháború kezdetét jelentené.

Olaszország a béke megteremtését helyezi előtérbe és nem áll háborúban Oroszországgal. Hozzáfűzte meggyőződése, hogy Ukrajnának nem kellene belépnie a NATO-ba. Azt is hangsúlyozta, hogy az olasz haderő kizárólag a béke a szabadság, és a biztonság megteremtésén dolgozik.

A külügyi tárca vezetője a vörös- tengeri krízissel kapcsolatban elmondta, a Caio Diulio hadihajó kizárólag a kereskedelmi forgalom védelmét szolgálja. A huszi lázadók korábbi fenyegetésre Tajani úgy reagált, hogy nem rettentik meg, úgy véli csak hazudoznak, hiszen a megfélemlítés a terroristák egyik bevett kommunikációs eszköze. Olaszország büszke, hogy az európai védelmi misszió vezetője, nem tehetett másként, hiszen az ország export- import forgalmának 40 százaléka halad át a konfliktus sújtotta térségen.

Guido Crosetto olasz védelmi miniszter is megerősítette, hogy Itália soha nem küld csapatokat Ukrajnába. Aggasztónak nevezte, hogy egyes európai országok külön egyezkednek. Ez az európai egység meggyengülésének jele, mely kizárólag Putyinnak kedvez. Elhibázott lépésnek tartja, hogy Franciaország, Németország és Lengyelország arról tárgyalnak, hogy csapatokat küldjenek Ukrajnába.

A védelmi tárca vezetője szerint az európai tagországoknak kizárólag fegyver szállítmányokkal kell támogatnia Kijevet, minden más erőfeszítést a konfliktus diplomáciai lezárására kell összpontosítani. Sergio Mattarella köztársasági elnök is felhívást intézett, hogy az Ukrajnában és a Közel-Keleten dúló háborúkat meg kell állítani."

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!