2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Róma döntött, de a bevándorlók továbbra is érkeznek Lampedusára

Róma döntött a szigorításokról, azonban az illegális bevándorlók továbbra is tömegesen érkeznek Lampedusára. Giorgia Meloni arról is beszélt, hogy meglepték Ursula von der Leyen kijelentései a migrációról, hiszen azok az olasz kormány kijelentéseit visszhangozták. A lengyel kormányfő közben elutasította azt a megoldást, hogy az Olaszországba érkező tízezreket átszállítsák Európa belsejébe.

  • Róma döntött, de a bevándorlók továbbra is érkeznek Lampedusára

"Jelenleg több a migráns, mint a lakos Lampedusán. Ezeket az embereket evakuálni kell innen és olyan helyekre vinni, ahol méltó fogadtatásban részesülhetnek. A befogadóközpont teljesítőképessége határán van, vagy inkább már túl is lépett rajta. A kulcs az, hogy inkább a fogadtatásba fektessenek be, mint az elutasításba" - jelentette ki a migránsokat segítő NGO vezetője.

Annak ellenére folytatódik a bevándorlási hullám a hatezres lélekszámű, apró Földközi-tengeri szigeten, hogy Giorgia Meloni még a múlt héten azonnali intézkedéseket ígért a lakosoknak. A római kormányülésen ennek megfelelően szigorításokról döntöttek. Például a menedékkérők nem mozoghatnak szabadon az országban amíg erre jogosulttá nem válnak. De döntött a kormány a kitoloncolásokról is, amely az elutasítás után azonnali lesz.

Meloni szerint védhetetlen a korábbi baloldali olasz kormányok politikája, mely az illegális bevándorlók befogadását szorgalmazta. A szigorítás nem tetszik a Lampedusán dolgozó civil szervezeteknek.

Giorgia Meloni meglepetésnek nevezte Ursula von der Leyen szavait, amit a vasárnapi látogatása során tett a lampedusai migránstáborban.

A bizottság elnöke az Európai Unió külső határainak védelmének fontosságát, az emberkereskedőkkel és a tömeges illegális bevándorlással szembeni fellépést emelte ki, valamint arról is beszélt, hogy ne az emberkereskedők döntsék el, ki léphet be Európába.

Hasonló kijelentéseket tett a lengyel miniszterelnök is, bár Mateusz Morawiecki arra helyezte a hangsúlyt, hogy a migránsok áthelyezése Lampedusa szigetéről Európa belsejébe nem jelentené a helyzet megoldását.

A lengyel kormányfő kiemelte, a szigetre érkező afrikai fiatal férfiak ezrei nem háborús menekültek, hanem "a német nyitott ajtók politikája által felbuzdított, követelőző és gyakran veszélyes emberek".

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint is le kell váltani a háborúpárti többséget Brüsszelben?
A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

A YouTube törölte a neves influenszer CPAC-es beszédét + videó

Eva Vlaardingerbroek, holland politikai kommentátor is a CPAC Hungary előadói között volt és előadásában arról beszélt, hogy „a fehér európaiakat egyre gyorsuló ütemben cserélik le a saját országukban, és ez a civilizációnk végét fogja jelenteni, ha nem fordítjuk meg a dolgokat”.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!