2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Robert Fico: Ukrajna a világ legkorruptabb országai közé tartozik

A baloldali Smer-SD pártot vezető Robert Ficót szerdán nevezték ki negyedszerre miniszterelnöknek és az uniós támogatás kapcsán garanciákat követel arra, hogy Kijev nem sikkasztja el a pénzeket – írja a VG.hu

  • Robert Fico: Ukrajna a világ legkorruptabb országai közé tartozik

Robert Fico új szlovák miniszterelnök közölte az Európai Unió többi vezetőjével, hogy az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd eurós uniós támogatásnak garanciákat kell tartalmaznia arra vonatkozóan, hogy Kijev mire és hogyan használják fel az összeget, az uniós pénzeket nem sikkasztják el – írja a Reuters.

Ukrajna a világ legkorruptabb országai közé tartozik, ezért a pénzügyi támogatást olyan garanciákhoz kötjük, amelyek szerint az európai, köztük a szlovák pénzeket nem fogják ellopni

 – mondta tegnap Fico egy nyilatkozatban.  A miniszterelnök ma azt is elárulta, hogy nem fogja támogatni az uniós mezőgazdasági alapok csökkentését, valamint a megnövelt uniós költségvetésnek növelnie kell a versenyképességet és küzdenie kell az illegális migráció ellen. Ennek kapcsán közölte, hogy kész támogatni azt az elképzelést, aminek értelmében Pozsony hozzájárulását 400 millió euróval növelik az EU költségvetéséhez a következő négy évben.

A teljes cikket a VG-hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!