2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Külföld

Robert Fico a bevándorlás kérdésében támadja fő riválisát

Nem akar összefüggő muszlim közösséget Szlovákiában - jelentette ki Robert Fico, a szlovák kormánykoalíciót vezető Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) párt elnöke pénteken besztercebányai sajtóértekezletén, fő politikai riválisának, Andrej Kiska volt államfőnek egy tévéműsorban tett minapi kijelentését támadva.

  • Robert Fico a bevándorlás kérdésében támadja fő riválisát

 

Nem akarok semmiféle összefüggő muszlim közösséget Szlovákiában, és nem akarom, hogy ezek az emberek megváltoztassák az ország jellegét - idézte a TASR szlovák hírügynökség Ficó szavait.

Kiska - aki tavaly nyáron alapította meg az Emberekért (Za ludí) nevű pártját, amely felmérések szerint az Irány legnagyobb kihívója lesz a február végére kitűzött parlamenti választásokon - az Európába irányuló migrációval összefüggésben annak a véleményének adott hangot, hogy Szlovákiának "kötelessége segíteni néhány száz vagy néhány ezer menekülő embernek".

Az Irány nevében bejelentem, hogy soha nem fogunk egyetérteni azzal, hogy migránsokat hozzanak a területünkre

- szögezte le Robert Fico, aki ismételten egy migrációs témában tartandó televíziós vitára szólította fel a centrista-liberális Emberekért párt vezetőjét, legjelentősebb politikai ellenlábasát.

Kiska már korábban jelezte, hogy nem utasítja el egy ilyen vita lehetőségét, de annak megvalósításáról egyelőre nem született konkrét megegyezés.

Robert Fico mostani kijelentése lényegében megegyezik azzal, amit négy éve januárban még miniszterelnökként mondott, az akkor Kölnben és más német városokban szilveszter éjszakáján nőket ért támadásokra reagálva. Fico akkor azt hangsúlyozta:

Szlovákiának be kell biztosítania magát a fenyegetések ellen, s ezeknek a kockázatoknak a leszűkítéséhez egyetlen út vezet, az, hogy meg kell akadályozni egy összefüggő muszlim közösség létrejöttét az országban.

Fico pártja, bár a néhány évvel korábbi eredményekhez képest gyengült - nem utolsó sorban a Kuciak-gyilkosság által kirobbantott belpolitikai válság hatására - a felmérések szerint, továbbra is a legerősebb szlovákiai pártnak számít, s a február végi voksoláson 20 százalék körüli eredményt jósolnak nekik. Kiska pártja a közvélemény-kutatások szerint valószínűsíthetően a második helyre fut majd be tizenegynéhány százalékos eredménnyel.

MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb Biden került bajba

Újabb Biden került bajba

Az üzletemberként dolgozó James Bident a testvéréhez fűződő üzleti és pénzügyi kapcsolatairól kérdezték a képviselőház felügyeleti bizottságának tagjai.
Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Prőhle Gergely: Évek óta tart Németországban a migrációval kapcsolatos tipródás + videó

Velkovics Vilmos vendége Prőhle Gergely, korábbi berlini nagykövet, az NKE intézet igazgatója volt, akivel többi között a következő témákat beszélték meg. A menedékkérők állami segélyezésének formájaként bevezetik Németországban a fizetési kártyát, a konzervatív ellenzék megtiltaná, hogy alkoholt és cigarettát lehessen vásárolni a kártyával, Komplett városrészeket vettek át a bevándorlók Berlinben.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!