2023. 10. 01. Vasárnap Malvin napja
Jelenleg a TV-ben:

Szikla - lángok ölelésében

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Robbantásos merénylet történt Luhanszkban

Pont akkor, amikor Putyin elismerte a terület függetlenségét.

  • Robbantásos merénylet történt Luhanszkban

Autóba rejtett pokolgép robbant hétfőn a kelet-ukrajnai szakadárok kezén lévő Luhanszk belvárosában a kelet-ukrajnai válság közepette. Vitalij Kisziljov, a szakadárok „belügyminiszterének” tanácsadója szerint 10-15 kilogramm robbanószer lehetett a járműben.

A repeszek mintegy ötven méterre repültek. Ez arra utal, hogy 10-15 kilogramm robbanóanyag lehetett a kocsiban”

– mondta.

A detonáció a tűzszünet ellenőrzésére létrehozott központ (SZCKK) luhanszki képviseletének parkolójában történt. Az épület nagyjából egy kilométerre található a „népköztársaság” kormányzatától. Mihajlo Filiponenko irodavezető és egy sofőr megsérült a merényletben, a környező épületekben károk keletkeztek.

Az SZCKK, amely saját közlése szerint az ukrán kormányerők „bűncselekményeit” követi nyomon a frontvonalon, az ukrán titkosszolgálat által elkövetett terrorcselekménynek minősítette a történteket. Hasonló incidens történt február 18-án Donyeckben. Akkor Denisz Szinkov donyecki rendőrfőnök kocsiját robbantották fel a donyecki „népköztársaság” kormányzati épületénél.

Pont, amikor Putyin elismerte Luhanszk függetlenségét.

Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

MTI/Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!