2024. 02. 28. Szerda Ákos, Bátor napja
Jelenleg a TV-ben:

A "Bihar grófja" Czárán Gyula

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Robbanás egy kelet-ukrajnai kávézónál

Robbanás történt a kelet-ukrajnai Harkovban egy kávézónál. Nyolc ember megsebesült, többen súlyosan. Az egyelőre kérdéses, köze van-e a robbanásnak a szakadárok és a kormányerők összecsapásaihoz. Az elmúlt napokban felerősödtek a harcok Doneck környékén, ahol újabb azonosító nélküli teherautók, valamint tankok tűntek fel. Kijev szerint orosz katonai egységekről van szó, Moszkva azonban ezt cáfolja.

Egy kávézónál helyszínelnek a rendőrök a kelet-ukrajnai Harkovban. A város központjában lévő bárnál hétfőre virradó éjjel történt robbanás. Nyolc ember megsebesült, közülük hárman súlyosan. A hatóságok egyelőre vizsgálják a robbanás okát, és semmilyen eshetőséget nem zárnak ki. „Úgy gondolom, hogy egy terrorista akció volt. A nyomozás majd kideríti, mi történt, de az biztos, hogy nekünk nem voltak versenytársaink, soha sem gyakoroltak ránk nyomást az üzleti életben” – nyilatkozta a kávézó menedzsere.

Az még kérdéses, köze van-e a robbanásnak az ukrán kormányerők és az oroszbarát szeparatisták harcához.

Az viszont biztos, hogy a térségben egyre nagyobb a feszültség: Doneckben olyan heves tüzérségi összecsapások voltak, amilyenre a szeptember 5-i tűzszüneti megállapodás óta nem volt példa. A szakadárok szerint az erőszak erősödése mögött az áll, hogy az ukrán kormányerők újabb támadást indítottak állásaik ellen. Kijev viszont azt állítja: a napokban újabb orosz katonai egységek lépték át a határt, hogy támogassák a szeparatistákat.

Helyszíni megfigyelők szerint a város környékén azonosítójelzés nélküli konvojok, valamint tankok és nehézfegyverzetet szállító járművek tűntek fel – az amerikai AP hírügynökség képén például rendszám nélküli katonai teherautók láthatók. Oroszország viszont cáfolja, hogy egységeik megsértették volna az ukrán határt.

A függetlenséget követelő oroszbarát szakadárok és az ukrán kormányerők összecsapásai már több mint négyezer áldozatot követeltek idén április óta.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Teljesen elszigetelte magát Emmanuel Macron

Emmanuel Macron francia elnök nyilatkozata, mely szerint nem zárható ki a nyugati csapatok kiküldése Ukrajnába, ellentmondott az európai és francia hangulatnak. Bár egyes francia tisztségviselők később próbálták enyhíteni Macron kijelentését, a nyilatkozat dühös reakciókat váltott ki szerte Európában - írja a Magyar Nemzet.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!