2024. 06. 22. Szombat Paulina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az életmentő - Semmelweis Ignác igaz története

Következik:

Vezércikk 05:00

Külföld

Riadalmat keltett Izraelben Obama jelöltje

Egy korábbi nyilatkozata miatt Izrael-ellenességgel vádolják az amerikai elnök által jelölt védelmi minisztert. Chuck Hagel egykori republikánus szenátor korábban elutasította az Irán elleni megelőző csapást, és támogatja a palesztin Hamásszal folytatott párbeszédet is.

Izraelben felháborodást váltott ki, hogy egy Izrael-ellenességgel vádolt republikánus politikust jelölt a demokrata párti Barack Obama az Egyesült Államok védelmi miniszterének. Az ellenzéki Chuck Hagel négy éve megjelent könyvében azt írta: Washingtonban sokan megijednek a zsidó lobbitól, de ő nem, mivel amerikai szenátor, nem pedig izraeli. Hagel egyébként az első vietnami veterán, akit a védelmi tárca élére jelöltek.

– Hálás vagyok a lehetőségért, hogy segíthetek folytatni országunk és szövetségeseink megerősítését, valamint a globális szabadság és emberiesség elérését, ahogy minden embernek segítünk jobb világot építeni – fogalmazott korábban Chuck Hagel.

A nebraskai exszenátor nem támogatta a Bush elnök idején végrehajtott iraki csapaterősítést, kétségbe vonta az Irán elleni szankciók szigorításának hatékonyságát.

– Nézetei, amelyeket az elmúlt években mondjuk Izraellel, Iránnal és más kérdésekkel kapcsolatban tett. úgy gondolom, hogy vitát jelentenek majd a megerősítési eljárásban – mondta Mitch McConnel republikánus vezető.

Hagel kinevezésének lehetősége azért is riadalmat keltett a zsidó államban, mert az izraeli sajtó szerint a republikánus miniszterjelölt elveti az Irán elleni megelőző csapást, és támogatja a palesztin Hamásszal folytatott párbeszédet.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Vezércikk – Manfred Weber nem a Fideszt, hanem a magyarokat akarja büntetni + videó

Orbán Viktor pénteken Berlinben adott interjút a Kossuth Rádiónak. Ebben többek között Manfred Weberről néppárti vezetőről mondott meghatározásokat. Hogy mit gondolnak erről a Vezércikk vendégei – Ferencz Orsolya miniszteri biztos, Kacsoh Dániel a Mandiner főszerkesztő-helyettese és Rákay Philip kreatív producer – kiderül a ma esti adásból.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!