2023. 03. 30. Csütörtök Zalán napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Rendőrökre támadtak a fiatal randalírozók

Szélsőjobboldali fiatalok randalíroztak a lengyel függetlenség napja alkalmából tartott felvonuláson. Az orosz nagykövetséget is megtámadták. Az autókat gyújtogató és petárdákat dobáló csoportot a rendőrök könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatták fel. A rendőrök közel félszáz tüntetőt letartóztattak.

A lengyel függetlenség napján felvonuló békés menethez Magyarországról is csatlakoztak szimpatizánsok. Az emlékezők egy része azonban békés ünneplés helyett randalírozni kezdett. A megmozdulás azután durvult el, hogy radikális fiatalok egy csoportja megrohamozott egy épületet, ahová baloldali szélsőségesek vették be magukat. A jobb- és baloldali szélsőségesek köveket dobáltak egymás fel. Az ütközetnek a rendőrök vetettek véget, több fiatalt letartóztattak. A szélsőségesek ezután az orosz nagykövetséghez vonultak. A rendőrök ugyan kordont emeltek az épület köré, de így sem sikerült megakadályozniuk, hogy a támadók felgyújtsák az őrbódét. Egyesek közülük megpróbáltak átmászni a nagykövetség kerítésén. A tüntetők égő tárgyakkal dobálták meg a nagykövetség közelében található orosz kereskedelmi képviseletet, illetve a kulturális központot. Az eset miatt bekérették az orosz külügyminisztériumba Lengyelország moszkvai nagykövetét. A lengyel külügyminisztérium már korábban elítélte a támadást, amellyel a tüntetők megsértették a genfi konvenciókat.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!