2024. 10. 27. Vasárnap Szabina napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Trump vagy Harris? 22:30

Külföld

Rendőrökre támadt egy illegális bevándorló Veronában + videó

Egyre komolyabb feszültséget szül az olasz társadalomban a migránsok által elkövetett bűncselekmények felelősségre vonásának kérdése. Több ezer bevándorló vonult utcára, amiért egy késeléses támadó életét kioltották a rendőrök. Rasszizmussal vádolják az olaszokat, igazságot követelnek honfitársuknak. Matteo Salvini kormányfő–helyettes azt üzente az Olaszországban élő bevándorlóknak, menjenek haza, akik azt gondolják, hogy büntetlenül meg lehet késelni egy olasz rendőrt. Rómából Jánosi Dalma tudósított.

  • Rendőrökre támadt egy illegális bevándorló Veronában + videó

Feszültségek robbantak ki Olaszországban azt követően, hogy a múlt héten a rendőrök megöltek egy Maliból származó késelő támadót. Az eset a veronai pályaudvaron történt, egy hete. A bevándorló férfi súlyosan megrongálta a jegypénztárt, a dohányboltot és a parkoló autókat, majd késsel ment neki az igazoltató rendőröknek. A rendőrök megpróbálták hatástalanítani, végül kénytelenek voltak lövéseket leadni. A harmadik lövés azonban a férfi életének kioltásához vezetett.

Az Olaszországban élő bevándorlók óriási felháborodással fogadták a történteket, és megmozdulást szerveztek szombaton, ahol az elhunyt férfira emlékeztek. A tüntetés azonban további erőszakot és gyűlölethullámot szült. A bevándorlók ugyanis azt állítják, hogy rendőri túlkapásról van szó. Úgy vélik, hogy a hatósági emberek ok nélkül lőtték le a bevándorlót, tehát ártatlan áldozatként állítják be, a rendőrséget pedig gyilkos agresszorként.

Az üggyel kapcsolatos kivizsgálások elkezdődtek, a térfigyelő kamerák felvételein azonban egyértelműen látható, hogy a Maliból származó férfi késsel támadott. A bevándorlók és baloldali szervek szerint azonban a rendőrség és az ügyészség is meghamisítja a tényeket.

Veronában tegnap két megmozdulásra is sor került. A délelőtti órákban a Liga kormánypárt szimpatizánsai a hatóságok és a rendőrség védelmében emelték fel hangjukat. A délutáni órákban pedig közel háromezren vonultak utcára, hogy a Maliból származó elhunyt férfira emlékezzenek.

Sajtóbeszámolók szerint a délutáni megmozdulás erőszakba fulladt. A bevándorlók nekimentek a rendőröknek, kövekkel, üvegekkel dobálták meg őket és gyilkosoknak nevezték. A kormány tagjai elleni gyűlöletet szították. Egy transzparensre azt írták "Salvini vérét akarjuk", „gyűlöljük a Ligát”. Azért támadják Salvinit, mert első körben úgy kommentálta a történetet, hogy "a bűnöző bevándorló senkinek sem fog hiányozni".

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szíriai bevándorlók tüntetett Hollandiában a kormány ellen

Szíriai bevándorlók tüntetett Hollandiában a kormány ellen

Több száz szíriai tüntetett vasárnap Hágában amiatt, hogy a holland kormány meg akarja fontolni Szíria egyes térségeinek biztonságossá nyilvánítását, és hogy a biztonságossá nyilvánított országrészekbe visszaküldenék az onnan érkezőket - jelentette az NlTimes című holland hírportál.
Vlagyimir Putyin méltatta Hszi Csin-pingnek Peking rendezési tervét

Vlagyimir Putyin méltatta Hszi Csin-pingnek Peking rendezési tervét

Megerősítette Vlagyimir Putyin orosz elnök a Hszi Csin-ping kínai államfőnek a múlt heti BRICS-csúcson, hogy Oroszország nagyra értékeli partnereinek az ukrán válság megoldására tett erőfeszítéseit - közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a Rosszija 1 televízió Moszkva. Kreml. Putyin című vasárnapi műsorának nyilatkozva.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!