2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Külföld

Rendőröket gyilkoltak meg csecsen iszlamisták

Csecsen fegyveresek tíz orosz rendőrt öltek meg Groznijban, húsz másikat pedig megsebesítettek. Az iszlamisták először akkor csaptak össze az egyenruhásokkal, amikor a közlekedési rendőrök megállították a konvojukat. Egyes értesülések szerint civil áldozata is van a harcoknak.

Az iszlamisták a helyi médiaközpontba menekültek, miután a csecsen tartomány fővárosában rendőrök állították meg a három lopott kocsiból álló konvojukat. Ebben az összetűzésben lőttek agyon öt rendőrt, sok másikat pedig megsebesítettek. A biztonsági szervek végül hajnalban megostromolták a menedékül használt épületet és többükkel végeztek. „Terrorellenes hadműveletet rendeltünk el a város központjában. A grozniji sajtóközpontban a harcok véget értek, de a bevetés még tart. A Nemzeti Terrorellenes Bizottság megerősíti a Csecsen Köztársaság elnökének a közleményét, hogy az összes banditát semlegesítettük. Ezzel párhuzamosan további lépéseket tettünk, hogy semlegesítsük azokat a harcosokat, akik a 20-as számú iskolában rejtőzködtek el” – közölte az Orosz Terrorellenes Bizottság szóvivője.

Ramzan Kadirov, az Oroszországhoz tartozó Észak-Kaukázusi Köztársaság elnöke arra kérte a körzetében élőket, hogy legyenek különösen elővigyázatosak, és ne menjenek az utcára. Groznijban a médiaközpont épülete még reggel is lángokban állt, és gépfegyverek ropogását lehetett hallani a környéken.

Közben az észak-kaukázusi iszlamisták által használt Kavkaz Centr című honlapra olyan videót tettek fel, amelyen egy személy azt közli, hogy a Hamzat emírnek hívott Aszlan Bjutukajev csecsen vezér utasítására hajtották végre az akciót.


Groznijban októberben is öt rendőr halt meg egy öngyilkos merényletben. A csecsenföldi muszlim szeparatisták a Szovjetunió 1991-es felbomlása óta két háborút vívtak az orosz kormányerőkkel. A második öt évvel ezelőtt ért véget, ezután Moszkva oroszbarát kormányt nevezett ki a Csecsen Köztársaságban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken + videó

Betiltanák a burka viselését egyes olasz településeken, ugyanis igen erőteljes iszlámosodási folyamatok zajlanak több városban. Az észak-olaszországi Monfalcone lakosainak 33 százaléka külföldi, főként bangladesi származású. Az olaszok lassan kivonulnak és átengedik a terepet a bevándorlóknak, akik meghatározó szerepre tesznek szert.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!