2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

A Pál utcai fiúk 19:10

Külföld

Rendőrök vitték el az elnököt bíráló riportert + Videó

Újra őrizetbe vették a fehérorosz elnököt bíráló lengyel lap tudósítóját. A hatóságok házkutatást tartottak a lengyel kisebbséghez tartozó újságíró otthonában, és lefoglalták számítógépét, illetve iratait.

A fehérorosz hatóságok keményen fellépnek az elnököt bírálókkal szemben. Ismét előállították, majd őrizetbe is vették a Gazeta Wyborcza című lengyel napilap hrodnai tudósítóját. A helyi lengyel kisebbséghez tartozó férfi lakásán csütörtökön jelentek meg a rendőrök.

– Mivel ezúttal minden gyorsan történt, nyilvánvaló, hogy a tárgyalás is gyors lesz – fogalmazott a Oksana Poczobut. „A rendőrök csöngettek, azt mondták, házkutatás, lefoglalták a számítógépet, és bevitték a kihallgatásra” – meséli az újságíró felesége, aki szerint férje régóta számított ilyen eljárásra.

Andrzej Poczobutot a fehérorosz ellenzéki internetes portálokon publikált cikkei miatt vették újra őrizetbe. Írásaiban a többi között a 15 emberéletet követelő minszki metrórobbantás miatt halálra ítélt és kivégzett két férfi ügyével is foglalkozott. Az újságíró szerint a fehérorosz elnök elutasítja az amnesztiát követelő nemzetközi felhívásokat, és ő dönt a halálos ítéletek végrehajtásáról. A lengyel újság szerint a véleménycikk nem nevezhető rágalmazásnak, hiszen maga Aljakszandr Lukasenka is panaszkodott már nyilvánosan arra, hogy mennyire megterhelik az ilyen döntések. Az újságíró-szövetség szerint a letartóztatásnak politikai célja van, az eset is jelzi, hogy az országban nincs sajtószabadság.

A lengyel tudósítót tavaly júliusban három és fél év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, mert cikkeiben diktátornak nevezte Lukasenkát. Felesége és ügyvédje most attól tart, hogy további négy évre ítélhetik, de azt már az előzővel együtt le is kell töltenie az egyik fehérorosz börtönben.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

Szélesvásznú történelem - A Pál utcai fiúk + videó

A Pál utcai fiúk 1969-ben bemutatott magyar–amerikai koprodukciós film, amely Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán készült. A filmről, valamint a színdarabról Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők Dino Benjámin és Wunderlich József színművészekkel beszélgettek. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ekkora árra senki sem számított + videó

Ekkora árra senki sem számított + videó

Halálos áldozatai is vannak a heves esőzéseknek világszerte. Irán, több arab állam és Oroszország is komoly áradásokkal küzd. Ezrek voltak kénytelenek elhagyni lakóhelyüket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!