2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 13:00

Külföld

Rendőrautókat gyújtottak fel

Rendőrökkel csaptak össze helyi lakosok Argentína fővárosában: a feldühödött emberek rendőrautókat gyújtottak fel és vertek szét. Dühüket az váltotta ki, hogy egy rablóbanda fejbe lőtt egy 13 éves fiút, a rendőrség azonban nem tudta elfogni a gyilkosokat.

Egy rendőrautót vertek szét a helyiek Buenos Aires egyik külvárosában egy rendőrőrs előtt. Így tiltakoztak az ellen, hogy a környéken egyre rosszabb a közbiztonság – szerdán például egy 13 éves fiút lőtt fejbe egy rablóbanda. A négyfős társaság előbb kirabolt egy biztosítót, majd menekülés közben rálőtt arra az autóra, amelyikben a fiú ült. „Láttam, ahogy felénk jön egy kocsi. Kitértem, de a másik kocsiban ülők egyike elővett egy fegyvert, és lőni kezdett. Aztán egy hangot hallottam, ránéztem a fiúra, és láttam, hogy a golyó itt bement, és itt kijött. Egy másodperc alatt megölte” – mondta a meggyilkolt fiú apja.

A négy rabló állítólag összetévesztette a kocsit a biztosítótársaság egyik autójával. A rendőrség keresi a tetteseket.

Az argentin metropolisz egyes negyedeiben hírhedten rossz a közbiztonság, szinte mindennaposak a fegyveres rablások. A helyzetet súlyosbítja, hogy az ország az államcsőd szélére sodródott, ami tovább szíthatja a társadalmi feszültségeket.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a Nobel-díjakat + videó

A héten adják át a tudományos élet legnagyobb elismerését, a Nobel-díjat Stockholmban, amely vasárnap a Nobel-díj átadásával, és az azt követő rendkívül elegáns gálavacsorával zárul.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!